Šport
71 ogledov

Kyrgios bo moral biti priden do februarja

Nick Kyrgios Profimedias
Neprimerno obnašanje teniškega igralca Nicka Kyrgiosa na turnirju v Montrealu je Avstralcu že prineslo 10.000 dolarjev kazni, a je krovna zveza ATP napovedala, da bo morda še ukrepala.

Iz zveze ATP so sporočili, da igralcu grozi 25.000 dolarjev kazni in 28-dnevni suspenz, če se bo v naslednjega pol leta še nešportno obnašal.

Incident zaradi katerega je bil Nick Kyrgios kaznovan se je zgodil 12. avgusta na turnirju v Montrealu. Avstralec je med dvobojem švicarskemu tekmecu Stanu Wawrinki zabrusil, da je Thanasi Kokkinakis, še en avstralski teniški igralec, spal z njegovim dekletom. Njegove besede so posneli mikrofoni, nameščeni ob igrišču, tako da je hitro nastal precej odmeven škandal. Avstralec je sicer pozneje na družabnih omrežjih zapisal, da mu je žal in da je pripombo izrekel v žaru borbe, Švicar pa je menil, da opravičilo ni bilo iskreno.

Zveza ATP je pred dnevi izrekla kazen 10.000 dolarjev, najvišjo globo, ki jo je po pravilih mogoče izreči zaradi neprimernega obnašanja. Poleg tega pa bo moral Kyrgios plačati še 2500 dolarjev, vendar kazen ni povezana s tem incidentom, temveč se nanaša na Avstralčevo neprimerno obnašanje do pobiralca žogic na istem tekmovanju.

V ATP so že takrat poudarili, da še preiskujejo incident. Danes so sporočili izsledke, ki Kyrgiosa obvezujejo, da se bo vsaj pol leta precej lepše obnašal. Zveza mu je namreč izrekla pogojno kazen 25.000 dolarjev in 28 dni prepovedi igranja, ki pa ju ne bo uveljavila, če Avstralec do 24. februarja 2016 ne bo več vpleten v verbalne ali fizične incidente na turnirjih pod okriljem ATP, ter če skupni denarni seštevek njegovih drugih prekrškov ne bo presegel 5000 dolarjev.

"Ta dogodek je nezaslišan in je vrgel zelo slabo luč na naš šport. Nick je izrazil obžalovanje, zdaj je najbolje, da se iz tega nekaj nauči in spozna odgovornost do tekmovanja in soigralcev ter se tako izogne izpolnitvi dodatne kazni," je odločitev ATP pospremil podpredsednik Gayle David Bradshaw.

Avstralski igralec je sicer znan po kontroverznem obnašanju: njegova prerekanja s sodniki, besedna obračunavanja z gledalci in podobni incidenti so že večkrat olajšali njegovo denarnico. Poleti je samo na turnirju v Wimbledonu zaradi žaljivega obnašanja že moral odšteti 10.000 evrov kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.