Šport
86 ogledov

Kyrgios pojasnil, zakaj ne rabi trenerja

Nick Kyrgios Profimedia
Nova zanimiva izjava Avstralca.

Avstralski tenisač Nick Krygios, ki slovi po neobičajnem obnašanju na terenih in izven njih, je znova presenetil z nevsakdanjo izjavo za profesionalnega športnika. Pravi, da ne potrebuje trenerja, saj se zaveda, da ni sposoben osvojiti turnirja za grand slam. Bolj pomembno kot športni uspeh mu je spiti pivo po odigranem dvoboju.

Petindvajsetletni Kyrgios je v pogovoru z avstralskim komikom Elliotom Loneyjem dejal, da je angažma trenerja zanj zapravljanje denarja. "Moja teniška kariera je v fazi, ko ne potrebujem trenerja. Ne maram poslušati nasvetov. Ljudje preveč resno jemljejo šport; jaz hočem igrati, se zabavati in po dvoboju popiti kakšno pivo."

Kyrgios je vrsto let veljal za enega največjih talentov svetovnega tenisa, vendar nikoli ni prišel povsem v vrh lestvice ATP. Trenutno je na 40. mestu, najvišje pa je bil 2016, ko je bil trinajsti igralec sveta.

"Nimam ambicij osvojiti turnir za grand slam, saj menim, da moje telo ni pripravljeno odigrati sedem večurnih dvobojev v dveh tednih. Mislim, da so trenerji preveč plačani in da igralci po nepotrebnem zapravljamo denar," je dodal Kyrgios, ki je na grand slamih najdlje dvakrat prišel do četrtfinala. Leta 2014 v Wimbledonu in naslednje leto v Melbournu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice