Šport
25 ogledov

"Lahko dam več kot prvič"

Milenko Aćimović Anže Petkovšek
Nekdanji slovenski reprezentant Milenko Aćimović je znova prevzel funkcijo športnega direktorja pri Olimpiji.

Ačimović pravi, da bo v svojem drugem mandatu manj zaletav, bolj potrpežljiv, Olimpijo na želeni ravni pa vidi v dveh do treh letih.

"Ostal sem v zelo dobrih odnosih s predsednikom in vsemi v klubu, tudi z navijači. V enem letu se ne da narediti vsega, zato sem v pogovoru s predsednikom Izetom Rastoderjem težil k temu, da je za sadove vsakega dela potrebno dve, tri leta. Predsednik se je s tem strinjal. Čas je pač potreben, da ekipa začne delovati tako, kot je treba. Ko sva se strinjala o tem, ni bilo težav za moj prihod nazaj," je povedal Aćimović, ki se je na staro mesto vrnil po skoraj natančno dveh letih.

Milenko Aćimović | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Takrat je na svoja pleča prevzel krivdo za slabše rezultate Olimpije, ki je pod vodstvom Ermina Šiljaka, tudi ta je istočasno zapustil klub, padla na sedmo mesto. "Mogoče bi moral nadaljevati tisto prvo epizodo. Lahko pa zdaj dam več kot v prvem obdobju. Je pa to nekakšen popravni izpit tako zame kot za predsednika. Ne vem, kdo ima večjo željo kot naš predsednik, da bi Olimpija prišla na vrh. Tu smo vsi, ki tako razmišljamo. Šli bomo iz tekme v tekmo, počasi gradili vse skupaj, pustili fante, da igrajo brez pritiska, da morajo čez noč postati ne vem kaj. Naj se njihova kariera počasi razvija, mi pa smo tu, da vidimo, ali so dovolj dobri za Olimpijo oziroma uresničitev naše vizije," meni Aćimović.

Milenko Aćimović | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kje pa Olimpijo vidi ob uresničitvi vizije? "Upam, da na vrhu. Fantje imajo potencial, mi pa bomo bolj mirni okoli njih. Dogaja se, da mlad, 17-letni igralec dobi priložnost in če ne odigra po pričakovanjih, ostane na tribuni in tudi brez kluba. Takšnemu igralcu je treba dati še eno, še več priložnosti. Nikoli ne veš, kaj bi lahko določen mladenič pokazal, če bi se z njim delalo tako, kot je treba. Taki mladi morajo imeti pred sabo tudi dobre igralce, da se od njih učijo, tudi prenašanja odgovornosti. Če bo tako tudi pri nas, da bodo naši mladi nosilci Olimpije, da bo vse skupaj selekicionirano, bo že lepo za pogledati.".

V ljubljanskem taboru se sicer trudijo še pred koncem prestopnega roka pripeljati še kakšno okrepitev, hkrati pa so zadovoljni z uvodom v prvenstvo in s prikazanim na prijateljski tekmi s Chelseajem.