Šport > Nogomet
33 ogledov

Olimpija izgubila, Mile in Ermin odstopila

Olimpija Maribor ačimović Saša Despot
Nogometaši Olimpije so znova izgubili, tokrat proti novincu Aluminiju, na lestvici pa zasedajo skromno sedmo mesto. Trener Ermin Šiljak in športni direktor Mile Ačimović sta odstopila s svojih položajev, so sporočili iz kluba. Mura praznih rok in s štirimi goli v mreži iz Kopra.

Nogometaši iz Kidričevega so po slabem začetku sezone, ko so trikrat zapored izgubili, vpisali že četrto zaporedno zmago, s katero so se prebili v zgornjo polovico prvenstvene lestvice. Aluminij je danes porazil uglednega tekmeca iz Ljubljane, ki mu v tej sezoni ne gre prav po načrtu, tako da so bila namigovanja o zamenjavi trenerja vse glasnejša. Pisalo se je celo o Robertu Prosinečkem, vendar naj bi bil ta v igri tudi za prevzem Reke. Olimpija je doslej po dvakrat zmagala in remizirala ter trikrat izgubila, kar jo uvršča na sedmo mesto, za vodilnim Mariborom pa zaostaja že devet točk.

Gosti iz Ljubljane so sicer tekmo začeli bolje, napadalneje in imeli priložnost v šesti minuti, ko je po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Damjan Trifković, na žogo stekel Andraž Šporar, ki je streljal s sedmih metrov, na golovi črti pa je žogo ustavil Denis Topolovec. Sledilo je obdobje, v katerem sta obe ekipi poskušali predvsem s streli od daleč, ki pa niso pomenili resnejše nevarnosti za ena ali druga vrata. V 38. minuti so Ljubljančani izvedli hiter napad, na sredini igrišča je na levo stran podal Nik Omladič, na žogo je stekel Filip Valenčič, naredil korak, dva v kazenski prostor domačih in z natančnim strelom premagal Tomaža Murka.

Drugi polčas so domači začeli bolj živahno, predvsem pa so postajali vedno bolj nevarni za zadetek. Že v 50. minuti je dišalo po izenačenju. Aluminij je izvedel akcijo po desni strani, domači kapetan Topolovec je podal na drugo stran do Adnana Bešića, ki pa je zgrešil iz bližine. Domači so izenačili v 55. minuti. Akcija je spet stekla po desni strani, gosti pozabili na Roberta Kureža, ki je s sedmih metrov brez težav ugnal Elvisa Džafića. Do zmage so domači prišli z borbeno igro. V 82. minuti so znova izvedli akcijo po desni strani, v veliki gneči pred ljubljanskim kazenskim prostorom je žoga prišla do izkušenega Klemna Binga, ki je sprožil z 20 metrov, žoga pa je končala za hrbtom Džafića. Ljubljančani so nato močno pritisnili, imeli nekaj strelov, a je bil vedno na mestu Murko.

Zmaga pred Dinamom z drugo postavo

Dvoboj doslej še neporaženih ekip na celjskem stadionu se je končal z veseljem Maribora. Čeprav je trener Darko Milanič pred torkovo povratno tekmo 4. kola kvalifikacij proti zagrebškemu Dinamu pričakovano dokaj premešal začetno postavo, so njegovi varovanci nalogo opravili po pričakovanju. Prišli do do pete zmage v prvenstvu, prednost pred doslej drugouvrščenim Celjem, ki je tako trem zmagam in remijem dodal prvi poraz, pa povišali na pet točk. Po uvodnem "otipavanju" so najprej zagrozili Celjani, ki so imeli v 11. minuti lepo priložnost. Nikola Ivanović je prišel do strela z desetih metrov nekoliko z leve strani, a žogo poslal mimo druge vratnice z igrišča. Potem pa so pobudo začeli prevzemati državni prvaki, ki so dvakrat prek Nikole Komazeca ter Rajka Repa in Dejana Trajkovskega prišli do zaključnih strelov, a Matica Kotnika so ugnali "šele" v 31. minuti.

Takrat je Dejan Mezga lepo podal do Alena Ploja, ki je prišel pred celjska vrata in zadel za 1:0. V 41. minuti so Mariborčani izpeljali hiter protinapad, ki ga je z leve strani zaključil Komazec, a je zgrešil cilj. Pri Celjanih sta proti vratom Jasmina Handanovića v prvem delu sprožila še Gregor Bajde in Mario Moćić, oba pa sta bila nenatančna. V uvodu drugega dela so Mariborčani prišli do nove lepe priložnosti, ko je Komazec sam pred Kotnikom žogo dvignil prek celjskega vratarja, vendar se je ta nato odkotalila mimo gola. Isti igralec je v 65. minuti poskusil z glavo ukaniti Kotnika, ki pa se je izkazal. Osem minut pozneje pa so vijoličasti, v drugem polčasu boljši tekmec od Celjanov, le podvojili prednost. Komazec, ki je pred tem nevarno meril s prostega strela, je znova poskusil s strelom, žoga se je znašla pri Ploju, ki je v kazenskem prostoru nase navlekel dva branilca in žogo oddal do osamljenega Matica Črnica, temu pa ni bilo težko zadeti za 2:0. Maribor je imel do konca tekme še nekaj obetavnih napadov, ki pa mu jih ni več uspelo končati z zadetkom.

Prva liga, 7. kolo:

Celje : Maribor 0:2 (0:1)
Ploj (30), Črnic (72)    

Domžale : Rudar 2:0 (1:0)
Majer (55), Osmanaj (72)      

Aluminij Kidričevo : Olimpija Ljubljana  2:1 (0:1)
Kurež (57), Bingo (82); Valenčič (36)

Triglav Kranj : Gorica 2:1 (1:1)
Đurkovič (26), Šujica (93); Vetrih (30)

Luka Koper : Mura 05 4:1 (2:0)
Đukić (9), Brečević (35, 62), Čadikovski (85); Bohar (64)

Komentarjev 3
  • sumec 10:52 27.avgust 2012.

    gremo zahooo ti si car v majhni sloveniji .... in nk maribor .... pa pohvale tudi nk muri 05.... gremo fantje...

  • sumec 10:50 27.avgust 2012.

    lepo zdaj se vidi česa so v ljubljani sposobni , največ denarja imajo , za sabo imajo vse pomembneže v slovenski eliti ... z slovenskim denarjem si zgradijo stadion ... rezultati pa katastrofalni .... poglejte maribor .... maribor .... gremo ...prikaži več maribor čez dinamo v ligo prvakov ... najboljše bi bilo če bi preselili glavno mesto v maribor .... večje uspehe bi imeli kot z ljubljano .... sem namreč iz prekmurja... saj v ljubljani veste kje je touu ?????

  • allstarr111 23:47 26.avgust 2012.

    Pa zakvaj :)