Šport > Nogomet
16 ogledov

Mura še naprej trdno na dnu lestvice

Mura 05 Arsenal Kijev veselje Saša Despot
Sobočani še kar vztrajajo v kvalifikacijah za Evropsko ligo, v domačem prvenstvu pa jim nikakor ne steče. Po točki v uvodnem kolu so zdaj nanizali že četrti zaporedni poraz, s katerim ostajajo prikovani na dnu prvenstvene lestvice.

Celjani so že v drugi minuti zapravili izvrstno priložnost za vodstvo, ko se je Roman Bezjak znašel sam pred Filipom Drakovićem, a je bil slednji zmagovalec medsebojnega dvoboja. Le minuto pozneje je na drugi strani v okvir vrat meril Dragan Jelić, a je tudi po njegovem poskusu ostalo pri 0:0. Bezjak je znova zapretil v sedmi in še posebej v deseti minuti, ko je že premagal Murinega vratarja, a je žoga zletela malce mimo cilja.

Streli proti enim in drugi vratom so si v odprti predstavi nato kar sledili, posebej so bili v teh trenutkih aktivni Sobočani, najnevarnejši pa je bil Mate Eterović v 14. minuti, ko so Celjani žogo izbili z golove črte. Podobno je bilo na drugi strani v 24. minuti po poskusu Iztoka Močivnika. V 40. minuti je Grega Bajde z lobom poskusil ukaniti Drakovića, ki pa je s konicami prstov žogo le poslal čez gol.

Uvod drugega polčasa je bil povsem v domeni Celjanov, ki so neprestano oblegali celjska vrata, veliko streljali, tako da je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo mreža Mure zatresla. Celjski nalet so za trenutek prekinili gosti s protinapadom Erika Janže, ki je prišel pred Matica Kotnika, a se izid ni spremenil.

Celjski "blitzkrieg" se je tedaj nekoliko umiril, Mura je namreč vzpostavila ravnotežje na igrišču, kljub temu pa v 74. minuti do strela prišel rezervist Bilali Lutfi, a je bil spet na mestu Draković. Zasluženo vodstvo pa je gostiteljem v 81. minuti priigral Blaž Vrhovec. Ta je videl, da Draković znova stoji malce preveč iz svojega gola, tako da je z lobom dosegel pravi "evrogol" z leve strani. Ta zadetek je tudi odločil tekmo, čeprav je ob koncu Mura v napadu zaigrala s štirimi igralci. Z zmago so se Celjani točkovno izenačili z vodilnima Mariborom in Koprom.

Domžale neustavljive na gostovanjih

Domžalčani, ki so izgubili obe domači tekmi, se v tej sezoni očitno precej bolje znajdejo na gostovanjih, saj so na tretjem prišli še do tretje zmage. Po uspehih v Ljubljani in Kidričevem so danes tri točke osvojili še v Kranju.

Prvo lepo priložnost na tekmi so imeli Domžalčani. V četrti minuti je do strela prišel Žan Majer, domači vratar Žan Pelko je žogo odbil do Gorana Vuka, ki je s petih metrov sprožil proti vratom, a je na golovi črti vodstvo preprečil Marko Roškar. Domači so prvič resneje zagrozili v 17. minuti, ko je bil Enis Đurković sam pred Nejcem Vidmarjem, a preveč okleval s strelom, tako da mu je Darko Zec izbil žogo. Le minuto pozneje je znova poskusil Đurković, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je odlično obranil Vidmar. V 21. minuti je bil blizu domžalskega vodstva Požeg Vancaš, veselje po strelu z glavo mu je preprečila vratnica. Mato Šimunović je odbito žogo poslal v zunanji del mreže.

Isti igralec je bil nenatančen tudi tri minute pozneje, v 32. minuti je poskus Zenija Husmanija ustavil Pelko, slednji pa je nato le klonil v 42. minuti, ko je Požeg Vancaš preigral domače branilce in z dobrih desetih metrov žogo poslal mimo kranjskega vratarja v spodnji desni kot domačih vrat. Takoj zatem so imeli lepo priložnost za izenačenje domači, a je Klemen Šturm z leve strani zadel le zunanjost domžalske mreže.

V drugem polčasu so znova prvi resnejšo akcijo izpeljali gosti. V 48. minuti je Jure Balkovec lepo podal pred gol, kjer je bil neoviran Zec, ki je z glavo spremenil smer žogi, a se je izkazal Pelko. Sledilo je rahlo zatišje, v 64. minuti pa so znova nase opozorili domači nogometaši, ko je Đurković prodrl s sredine igrišča do levega roba kazenskega prostora, sprožil proti daljšemu kotu, toda Vidmar se ni pustil ukaniti. To pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi, tako da so se gosti, pri katerih sta tik pred koncem poskusila še Husmani in Goran Vuk, veselili polnega izkupička.

Tri nove točke za Aluminij

Po zmagi Aluminija v Velenju se je v Kidričevem zbralo večje število gledalcev kot ponavadi. Pred srečanjem je predsednik domačega kluba Zvonko Jevšovar predal trenerju Bojanu Flisu simbolično darilo ob njegovem srečanju z Abrahamom, še bolj vesel pa je bil domači strateg po slabih dveh urah, ko so mu igralci poklonili še prvo domačo zmago v prvoligaški konkurenci.

Pri domačih je v konici napada zaigral Adnan Bešić, ki pa ni prišel do izraza. Gledalci v Kidričevem so pričakovali več od nogometa, ki pa je bil povprečen. Igralci so veliko tekli, izvedli nekaj dobrih akcij, vendar je bilo vse nekako predaleč od tega, da bi se zatresla mreža.

Gosti so poskusili najprej v sedmi minuti, ko je Sandi Arčon z desne strani našel Welleja Ndiayeja, ki je slabo končal akcijo. V 16. minuti so odgovorili domačini. Po izvedenem kotu Tadeja Žagarja z desne strani je z glavo streljal izkušeni Klemen Bingo, vendar je žoga zletela mimo leve vratnice. V 36. minuti je s prostega strela od daleč sprožil Uroš Celcer, a se domači vratar Tomaž Murko ni pustil presenetiti, tako kot na drugi strani Vasja Simčič ob strelih Marka Drevenška v 37. in Denisa Topolovca v 40. minuti.

Domače gledalce je v drugi minuti nadaljevanja šokiral Dejan Žigon, ki je dobil žogo na robu kazenskega prostora in premagal nemočnega vratarja Murka. Po vstopu izkušenega Marka Kmetca je domači napad oživel in prav Kmetec je bil strelec izenačujočega zadetka, ko je predložek Tomaža Kožarja z desne strani z nogo preusmeril v mrežo. Šest minut pred koncem pa je za veliko veselje domačih navijačev poskrbel Robert Kurež, ki je s strelom z dvajsetih metrov žogo poslal v levi spodnji kot vrat vratarja Simčiča.

Prva liga, 5. kolo:

Olimpija Ljubljana : Maribor 0:0
RK: Arghus (45/Maribor)

Luka Koper : Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Mavrič Rožič (58/11-m)

Celje
: Mura 1:0 (0:0)
Vrhovec (81)

Domžale : Triglav 1:0 (1:0)
Požeg Vancaš (42)

Aluminij : Gorica 2:1 (0:0)
Žigon (47), Kmetec (61), Kurež (84)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.