Šport > Nogomet
37 ogledov

Maribor na vrhu, Mura 13 točk za njim

tavares maribor dudelange Saša Despot
V 6. kolu Prve lige je Maribor z dvema zadetkoma Marcosa Tavaresa ugnal Domžale, Celjani pa so 50 minut lovili in ujeli Olimpijo. Muri je Aluminij zadal novi poraz, gol razliko ima že 5:13.

Mariborčani so imeli več pobude, a brez pravih priložnosti. Kar 20 minut maloštevilni gledalci, ki se bolj ogrevajo na tekmo z Dinamom, niso videli praktično ničesar, v 22. minuti pa so zapretili Domžalčani. Domači so menili, da je Goran Vuk v prepovedanem položaju, a je ta stekel v kazenski prostor, streljal, Jasmin Handanović pa uspešno posredoval z odbijanjem žoge iz igrišča. Dve minuti pozneje so imeli domači lepo priložnost. Aleš Mertelj je stekel z leve strani v kazenski prostor, žogo podal po tleh v sredino, Zabret jo je odbil, Tavares pa zamudil. Mariborčani so dolgo pletli mrežo okoli gostujočih vrat, vendar zaključnega strela ni bilo. Šele v 41. minuti so se gostitelji veselili. Tavares je v kazenskem prostoru prišel do žoge. Streljal je iz obrata, žoga je zadela Darka Zeca, spremenila smer in presenetila Zabreta.

Živahnejši drugi polčas

Drugi polčas je bil živahnejši, obe ekipi sta ustvarili več priložnosti. Handanović je bil na preizkušnji v 54. minuti, ko je po strelu Rudija Požega Vancaša žogo ujel na golovi črti. Dejan Mezga je v 57. skušal z lobom čez Zabreta, a je ta s skrajnim naporom žogo odbil čez prečko. V 63. minuti bi domači lahko potrdili vodstvo. Past za prepovedani položaj je bila neuspešna, Robert Berić se je znašel pred Zabretom, ki je že bil premagan, a je žoga zletela tik mimo desne vratnice. Tri minute zatem se je pred vrati Domžalčanov znašel Agim Ibraimi, njegov strel z 12 metrov je Zabret odbil v kot. Berić, ki ni imel svojega večera, je nato po podaji Ibraimija s petih metrov žogo poslal čez gol. Česar domači niso zadeli, je uspelo gostom v 74. minuti. Žiga Kous je poslal predložek z desne strani. Najvišji v skoku je bil Ivan Knezović, ki je žogo z glavo poslal v desni kot domače mreže. Mariborčani so v končnici hiteli k drugemu zadetku. Tega jim je uspelo doseči tri minute pred koncem. Goran Cvijanović je natančno podal z desne strani, Tavares pa žogo z glavo poslal mimo Zabreta v desni kot za zmago in potrditev vodstva na prvenstveni lestvici.

Olimpija Maribor večni derbi Jović Zarifović Trajkovski Berić | Avtor: Jaka Dimc Jaka Dimc
Olimpija v 15 minutah dosegla dva gola

Olimpija je tekmo proti Celju začela z zaostankom štirih točk za moštvom Marijana Pušnika, a pričakovala, da bo po današnjem obračunu za njo zaostajala le še za točko. Toda to se ni zgodilo. Kljub zgodnjemu vodstvu z dvema zadetkoma so gosti pokazali, da so v dobri formi in da niso naključno pri vrhu lestvice. V drugem polčasu so izid izenačili in bili blizu tudi zmagovitemu zadetku. A na koncu sta se moštvi v lepi tekmi vendarle zasluženo razšli z delitvijo točk. Ljubljančani so dvema zmagama in porazoma dodali še drugi neodločen izid, Celjani pa so ob Mariboru še edini brez poraza.Ljubljančani so tekmo odlično začeli in že v peti minuti povedli, ko je z desne strani na rob kazenskega prostora podal Inigo Sarasola, tja je vtekel Antonio Delamea Mlinar, si žogo s prsmi podaljšal in nato v dvoboju iz oči v oči ugnal še vratarja Matica Kotnika. Že pred tem so imeli zeleno-beli v uvodnih trenutkih tekme še eno lepo priložnost, ko je Nik Omladič v kazenskem prostoru gostovo sprožil iz prve, toda meril točno v Kotnika.

V 15. minuti so zmaji vodili že z 2:0. Kotnik je namreč v kazenskem prostoru zrušil hitrega Williama Franklina Vicenteja, tako da je glavni sodnik povsem upravičeno pokazal na belo točko. Odgovornost je nase prevzel Boban Jović in z močnim nizkim strelom matiral celjskega vratarja. Celjani so se vrnili v igro v 26. minuti, ko je Roman Bezjak dobil lepo globinsko podajo, se znebil spremstva Sretena Sretenovića in na koncu ukanil še Aleksandra Šeligo, ki se je sicer dotaknil žoge, a je bil strel premočan. Do konca polčasa sta si ekipi priigrali le še nekaj polpriložnosti, tako da se izid ni več spremenil.

Vzrajni celjski mladci

V drugem polčasu so se Celjani bolje kosali z Olimpijo, toda slednja je imela najprej v 61. minuti novo priložnost, ko je Matic Kotnik napravil napako, ki bi jo lahko kaznoval mladi Andraž Šporar, a bržčas malce presenečen ni dobro reagiral in darila ni izkoristil. Tri minute zatem je po samostojnem prodoru z desne strani kazenskega prostora močno sprožil Sreten Sretenović, a je njegovo veselje preprečila vratnica. Celjani pa so še naprej napadali, kar se jim je obrestovalo v 75. minuti. Z 20 metrov je sprožil Marko Tuomas Kolsi, Šeliga je žogo odbil, a le do Bilalija Lutfija, ki jo je iz bližine potisnil v mrežo za 2:2. Že v 80. minuti so bili Celjani blizu celo vodilnemu golu, toda strel Nejca Plesca z roba kazenskega prostora je zaustavila vratnica. V 85., 87. in 90. minuti je na drugi strani trikrat zapretil Rok Baskera, vmes pa je Bezjak skušal z lobom premagati Šeligo, ki je stal precej iz svojih vrat, a je bil poskus Celjana bolj klavrn, tako da je žogo ljubljanski vratar brez težav ujel.

Prva liga, 6. kolo:

Gorica : Luka Koper 2:0 (2:0)
Celcer (12/11-m), Žigon (31)

Maribor : Domžale 2:1 (1:0)
Tavares (40, 86); Knezović (73)

Rudar Velenje : Triglav 1:0 (1:0)
Rošer (19/11-m)

Olimpija Ljubljana : Celje 2:2 (2:1)
Delamea Mlinar (5), Jović (15); Bezjak (26), Bilali (74)

Mura 05 : Aluminij 1:3 (0:2)
Eterović (57); Bešić (7), Kurež (17), D. Rešek (82)




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.