Šport
26 ogledov

Lance Armstrong se ima še vedno za zmagovalca

Lance Armstrong Žurnal24 main
Ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong, ki mu je ameriška protidopinška agencija (Usada) napovedala odvzem vseh sedmih zmag na francoski kolesarski pentlji, se še vedno predstavlja kot sedemkratni zmagovalec Toura.

"Ime mi je Lance Armstrong in preživel sem raka. Sem oče petih otrok in na Tour de France sem zmagal sedemkrat," je v govoru ob odprtju svetovnega kongresa proti raku v Montrealu dejal Lance Armstrong.

Prejšnji teden je Armstrong napovedal, da se ne misli več pravdati z Usado na sodiščih. Ameriška protidopinška agencija mu je namreč očitala uporabo prepovedanih poživil, čeprav na nobenem od številnih dopinških testov v karieri ni bil pozitiven. Usada je po tej napovedi razveljavila vse Armstrongove kolesarske dosežke po letu 1998, kamor sodi tudi njegovih sedem uspehov na Tour de France.

Armstrong je na kongresu med drugim napovedal, da bo njegova fundacija letos za boj proti raku namenila 500 tisoč dolarjev. Kasneje se je z več sto udeleženci kongresa podal na skupinski tek in skupinsko fotografiranje. "Salut Montreal – Merci/Hvala za tek. Noro sem se zabaval," pa je kmalu po teku objavil na svojem Twitterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.