Šport
48 ogledov

Ullrich noče Armstrongovih naslovov

Armstrong, Tour, 2005 EPA
Čeprav so mu po koncu pravne bitke z ameriško protidopinško komisijo izrekli doživljensko prepoved nastopanja in mu odvzeli vse naslove, je Lance Armstrong napovedal, da bo že ta konec tedna nastopil na dirki v gorskem kolesarstvu, na kateri Usada nima pristojnosti. Jan Ullrich noče njegovih odvzetih naslovov.

Lance Armstrong je prek Twitterja sporočil, da se bo udeležil tekme v spustu v ameriškem Aspnu, v nedeljo pa bo nastopil še na maratonski preizkušnji, ter da se že veseli obeh izzivov.

Armstrongov tiskovni predstavnik Mark Higgins je sporočil, da ti dirki ne spadata pod pristojnost ameriške protidopinške agencije - Usade. Za kolesarja bo to prvi nastop po petkovi prepovedi s strani krovne protidopinške organizacije v ZDA, Higgins pa je poudaril, da se bo kolesar v ponedeljek udeležil tudi konference o boju proti raku v kanadskem Montrealu.

Jan Ullrich se je pogodil. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ullrich noče Armstrongovih naslovov

V Nemčiji pa je nekdanji kolesar Jan Ullrich, ki je kariero končal že pred leti, a je letos naknadno dobil formalno dveletno prepoved nastopanja zaradi dopinških prekrškov, že sporočil, da ga zmagovanje za zeleno mizo ne zanima. Če bi Armstrongu tudi uradno odvzeli zmage na Touru, bi Ullrich kot morebitni zmagovalec prišel v poštev za leta 2000, 2001 in 2003, ko je bil drugi za Američanom. "Ne nameravam se kititi s tujim perjem, nočem njegovih naslovov. Takrat je bil Lance pač boljši in to sem sprejel - tako takrat kot danes," je o tej temi dejal Ullrich, ki je na dirki zmagal leta 1997.

Zanimivo pa je, da je Ullrichu Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani februarja ob izreku kazni tudi odvzelo tretje mesto na dirki po Franciji leta 2005. Cas je nemškemu kolesarju prepoved izrekel zaradi povezav z zloglasnim dopinškim primerom Fuentes, črtali pa so tudi vse njegove dosežke v letu 2005.

Komentarjev 1
  • Tupamaros 16:03 25.avgust 2012.

    US of America se deklarora za svobodno in demokratično. No, potem pa brez konkretnih dokazov izvede odvzem zmag tam kjer nima pristojnosti. In ti naj bi učili svet kakšna je pravna država.LPTupamaros