Šport
20 ogledov

LaRue zmagal, Ratejeva četrta

martina ratej Reuters
Brent LaRue, član ljubljanskega kluba ŽAK, ki je letos dobil pravico nastopa za Slovenijo, je na atletskem mitingu svetovnega izziva IAAF v Ostravi na Češkem zmagal v teku na 400 m ovire in z 49,61 sekunde potrdil normo B za olimpijske igre v Londonu (49,80). Martina Ratej je bila četrta v metu kopja (62,39 m).

Martina Ratej je bila četrta v metu kopja (62,39 m). Žan Rudolf, tretji slovenski predstavnik, pa je slavil v teku B na 800 m (1:47,59). Brent LaRue, Američan s slovenskim potnim listom, je z osebnim rekordom prepričljivo zmagal, saj nihče izmed preostalih ni tekel pod 50 sekundami. Sledila sta mu Čeha Josef Prorok (50,25) in Vaclav Barak (50,58), četrti pa je bil Britanec Richard Davenport (51,54). LaRue, ki je poročen s Slovenko in živi v naši državi, je vse bližje tudi slovenskemu rekordu (49,11), ki ga je Rok Kopitar postavil 3. junija leta 1980 v Mariboru.

"LaRue je tekel prvič v sezoni, pred tem pa je le dva tedna vadil tek prek ovir. Zato sem pričakoval, da bo tekel okrog 50 sekund, mogoče malo pod to mejo. Toda tekel je resnično izjemno in že na prvi tekmi leta postavil osebni rekord. Obenem je zelo blizu normi A za OI (49,50). Treniral je izvrstno in se je tudi zelo dobro počutil," je dejal njegov trener Albert Šoba, medtem ko je LaRue dodal: "S svojim prvim letošnjim mitingom sem izjemno zadovoljen. V tej sezoni gojim visoka pričakovanja, že na prvem mitingu pa sem dosegel svoj osebni rekord. Upam, da bo miting v Ostravi nekakšen znanilec moje dobre atletske sezone."

Manj uspešna je bila Ratejeva na začetku tekmovanja, saj v petih serijah ni presegla 60 m, šele v zadnjem poskusu pa je orodje zalučala 62,39 m in se s šestega povzpela na četrto mesto. Z izidom sezone na svetu je zmagala svetovna rekorderka in domačinka Barbora Špotakova (67,78 m) pred Rusinjo Marijo Abakumovo (64,34) in Avstralko Kathryn Mitchell (64,34).

Rudolf je na dva stadionska kroga za dobro sekundo zaostal za normo B (1:46,30) za nastop na OI in je ugnal Etiopijca Bereketa Desto (1:48,13) in Čeha Jana Kibisto (1:48,57). Rudolf, eden izmed najbolj obetavnih slovenskih atletov, je lani na mladinskem evropskem prvenstvu v Talinu osvojil srebrno kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.