Šport
269 ogledov

Legendarni teniški igralec se po naznanjeni upokojitvi vrača na igrišča

Andy Murray EPA
Na teniška igrišča se vrača Andy Murray.

Teniški igralec Škot Andy Murray se vrača na teniška igrišča, če bo šlo vse po sreči, bo junija nastopil na prestižnem turnirju ATP v Queen's Clubu, so sporočili organizatorji. Trenutno 217. igralec sveta sicer ni igral vse od januarja, ko je napovedal upokojitev.

andy murray Šok Šport Nekdanji prvi igralec sveta se je zlomil pred novinarji

Organizatorji londonskega turnirja so v petek objavili seznam enajstih igralcev, ki bodo letos poskušali osvojiti turnirsko zmago. Med njimi so Grk Stefanos Tsitsipas, Hrvat Marin Čilić, Bolgar Grigor Dimitrov in Švicar Stan Wawrinka, na seznamu pa se je znašel tudi Murray. Organizatorji so imela igralcev objavili na Twitterju in poleg vsakega zapisali emotikon, Škotu so pripisali prekrižana prsta.

Enaintridesetletni Murray je nazadnje igral januarja na odprtem prvenstvu Avstralije, ko je izgubil v prvem krogu proti Špancu Robertu Bautisti. Konec januarja je prestal operacijo kolka, po kateri je dejal, da ne čuti več bolečin, ki so mu preprečevale uspeh na igriščih. Pred tem je omenjal željo, da bi kariero zaključil na sveti travi v Wimbledonu, a bi se to zdaj utegnilo spremeniti, zlasti, če bo povratek na teniška igrišča uspešen.

Andy Murray | Avtor: EPA EPA

Turnir v Quennu bo potekal med 17. in 23. junijem.

andy murray Zvezdnik Šport Murray si želi, a ne ve, če je možno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.