Šport
903 ogledov

Legendarni vratar Gianluigi Buffon sporočil, kako se je odločil

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon bo še enkrat pisal zgodovino.

Vratar torinske stare dame Gianluigi Buffon je stopil pred medije in potrdil, da se bo v soboto pisala zgodovina. Po 17 letih igranja za klub iz Torina bo Buffon še zadnjič oblekel dres Juventusa. Juve bo takrat odigral tekmo proti ekipi Hellas Verona, ko bo Buffon v zrak dvignil svoj deveti pokal za naslov prvaka Serie A.

"V soboto bom odigral zadnjo tekmo za Juventus. Mislim, da je to najboljši način za zaključek tega poglavja," je dejal 40-letni vratar na tiskovni konferenci. "Najlepša hvala predsedniku za prijazne besede. Veseli me, da je prišlo toliko ljudi. Načela, ki sem jim vedno sledil, so poštenost, zvestoba in boj proti hinavščini. Sem zelo čustven, a danes sem srečen in izpopolnjen. Vedno sem se trudil delati najbolje."

Buffon Italija pokal konfederacij trening Rio de Janeiro Brazilija | Avtor: EPA EPA

Če bi ga vprašali pred petnajstimi dnevi

Ali je njegova zadnja tekma za Juve tudi zadnja v njegovi karieri, ni razkril. "Kaj bom naredil? Zdaj vem le to, da bom v soboto odigral zadnjo tekmo. Še pred petnajstimi dnevi sem bil prepričan, da se bom upokojil, a prispelo je nekaj zanimivih ponudb," je o trenutni situaciji povedal Buffon. Odločitev naj bi sprejel prihodnji teden. Kot pravi, mora vse skupaj dobro premisliti. 

Buffona bo pri Juventusu zamenjal Wojciech Szczesny, ki se je v Torino preselil iz Arsenala. 

Buffon je kariero začel pri Parmi, kjer je debitiral 19. novembra 1995. Leta 2001 je prestopil k Juventusu in po odhodu Alessandra Del Piera leta 2012 prevzel kapetanski trak. Zadnjih sedem let je Juventus na vrhu italijanske serije. 

gianluigi buffon Po nekaj dneh Šport Buffon bi se drugače lotil Oliverja gianluigi buffon Znorel Šport To naj bi Buffon zabrusil glavnemu sodniku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice