Šport
29 ogledov

Lepa uvrstitev tudi za Gregorinovo

Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Saša Despot
Teja Gregorin je z dobrim streljanjem, v težkih razmerah je zgrešila le dvakrat, osvojila 5. meeto na zasledovalni tekmi.

Slovenska bronasta olimpijka je v sprintu osvojila sedmo mesto, na zasledovalni tekmi pa je svojo najboljšo uvrstitev v sezoni popravila še za dve mesti. Teja Gregorin je bila tokrat med najboljšimi strelkami, saj je večina tekmic na strelišču zgrešila več kot dvakrat.

Odločilno je bilo predvsem zadnje streljanje, ko je Gregorinova pokrila vse h pet tarč in se močno povzpela po lestvici ter se v zadnji krog podala s petega mesta tik za odlično Belorusinjo Darjo Domračevo. Ta je uspela obdržati prednost. Zmagala je finska šampionka Kaisa Mäkäräinen, ki je bila sicer na strelišču nenatančna trikrat, še s z enim zgrešenim strelom več pa sta ji družbo na stopničkah delali Ukrajinka Valj Semerenko in Italijanka Dorothea Wierer.

Andreja Mali je v leže zadela vseh deset strelov in se tako po drugem streljanju povzpela že na deseto mesto, nato pa je bila po dvakrat neuspešna na tretjem in četrtem strelskem postanku, to pa je zadoščalo za 24. mesto. Svojo uvrstitev s sprinta je popravila za sedem mest.

"Bilo je kar težko streljati, sicer pa sem bila zelo jezna, ker sem zgrešila zadnji strel na prvem postanku. Če bi ga sprožila bolj v ritmu bi bila tarča verjetno zadeta, a dobro je, da se zavedamo svojih napak. Potem sem šla sproščeno naprej v tekmo, sicer je bil še en strel v stoječem položaju zgrešen, a trenutno je strelska forma res dobra, tako da ne vidim razloga, da ne bi še naprej tako streljala," je po tekmi dejala Gregorinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.