Šport
11 ogledov

Zahović: "Kaj nam manjka? Sto milijonov!"

Zlatko Zahović Gregor Katič
Čeprav se zadnji dvoboj skupinskega dela Lige prvakov ni razpletel po željah Mariborčanov, je bil športni direktor Zlatko Zahović po sinočnjem porazu s Schalkejem (0:1) zadovoljen z igro svojega moštva.

"Naredili smo nekaj vrhunskega. Maribor je že z nastopom v Ligi prvakov dosegel veliko, remiziral je s tremi evropskimi velikani in bil do zadnje tekme v igri za Evropsko ligo. Vse to je še en dokaz, da je Maribor prikazal vrhunske predstave," je po porazu s Schalkejem povedal Zlatko Zahović.

Večino dvobojev so Mariborčani odigrali na visokem nivoju in prikazali veliko športne predrznosti, ki krasi tudi njihovega športnega direktorja. Za slednjega poraz proti Schalkeju ni bil tragičen. "Igralci so zelo utrujeni, to je bila že naša 35. tekma v tej sezoni. Bogatejše ekipe si lahko privoščijo več kakovostnih igralcev. Vse se vrti okrog denarja. Kljub vsemu smo se borili z njimi in pustili odličen vtis."

Po mnenju Zahovića vijoličastim za enakovreden boj z velikani manjka predvsem denar. "Kaj nam manjka? Manjka nam 100 milijonov. Nogomet je denar, že če tekmujemo z njimi, ni normalno. Čestitke fantom in strokovnemu štabu, to je res izjemen uspeh. Fantje so se dobro držali, a danes je zmagala boljša, bolj sveža ekipa."

Janža od junija igralec Maribora

V pogovoru za Sport Klub je Zahović razkril tudi, da se bodo vijoličasti kmalu okrepili. "Okrepitve gotovo bodo, odmevne ne, saj za takšne nimamo denarja. Podpisali smo pogodbo z Erikom Janžo, od junija prihodnjega leta bo naš igralec. Če nam bodo Domžale to dovolile, pa že od tega prestopnega roka," je dejal ZZ Top.

Levi bočni nogometaš Janža, ki je pred prestopom v Domžale igral za Muro, si je pred kratkim zaslužil tudi vpoklic selektorja Srečka Katanca, na zadnji tekmi proti Kolumbiji je odigral prvi polčas. Mariborčani so tako že začeli napad na 13. državni naslov, saj je Janža eden od stebrov ekipe Luke Elsnerja, ki je osvojila jesenski naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.