Šport
20 ogledov

Liga prvakov tudi v Lendavi

Gajser Šimundža Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Z uvrstitvijo Maribora v Ligo prvakov se je ponudila priložnost, da postane del elitnega evropskega klubskega tekmovanja tudi Lendava. Vodstvo štajerskega kluba je Lendavčanom zaupalo organizacijo tekem mladinske lige prvakov, poimenovane Uefa Youth League.

Lendava je kot najbolj primerno prizorišče prevzela organizacijo domačih tekem mladinske ekipe Maribora v mladinski ligi prvakov. Tekme bodo potekale na isti dan, kot bo igralo člansko moštvo v Ljudskem vrtu. Mariborska mladinska ekipa se bo v lendavskem Športnem parku pomerila z mladinskimi ekipami portugalskega Sportinga, nemškega Schalkeja in angleškega Chelseaja, so sporočili na spletni strani NK Maribor.

Mladinska ekipa bo prvo tekmo proti Sportingu iz Lizbone odigrala v sredo, 17. septembra, v Športnem parku v Lendavi ob 13.30, saj morajo biti na sporedu v zgodnjem terminu, da sta ekipi prisotni na večernem članskem spektaklu. Vstop na vse domače tekme mladinske lige prvakov bo brezplačen.

Nekoč bodo nosilci

"Imamo to čast, da bo naša mladinska ekipa prva v Sloveniji igrala ligo prvakov za mladince. To je za klub in tudi za mlade igralce zelo pomembno. In prav oni so tisti, ki bodo nekoč nosilci prve ekipe Maribora. Lendavčani imajo odlično infrastrukturo in kar je najbolj pomembno, imajo že izkušnje z organizacijo takšnih tekem, saj so pred dvema letoma gostili skupino za evropsko prvenstvo mladih do 17 let," je omenjeno napoved pospremil športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Kot je dejal trener mariborske mladinske ekipe Damjan Gajser, bodo ponudili priložnost doma vzgojenim igralcem. Po dogovoru s trenerjem mariborske B-ekipe bo nekaj igralcev, ki še imajo pravico, prav tako nastopilo za mladinsko ekipo. Med njimi kot zadnja novinca tudi 17-letni Martin Kramarič, ki se je v Maribor preselil iz novomeške Krke, ter leto starejši Črnogorec Luka Uskoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.