Šport
24 ogledov

Maribor zaslužil 10 milijonov: "Naj se kar nadaljuje"

Celtic - Maribor Profimedias
Serijski slovenski državni prvak Maribor je na dobri poti, da število naslovov v državnem prvenstvu še pošteno poveča.

Z uspehom v odločilnem krogu kvalifikacij Lige prvakov proti Celticu v Glasgowu si je Maribor drugič v zgodovini zagotovil igranje v skupinskem delu tekmovanja in s tem tudi bogato finančno pogačo, o kateri lahko drugi slovenski klubi zaenkrat samo sanjajo. Štajerci bodo tako ob smotrnem delovanju brez večjih težav ohranjal primat na slovenski sceni, saj je že z uvrstitvijo v skupinski del Lige prvakov bogatejši za približno deset milijonov evrov, kar zagotavlja precej mirno jadranje vsaj po slovenski sceni.

Kljub temu, da za tekmece še ne vedo, zanje bodo izvedeli na četrtkovem žrebu skupin v Monaku, pa si Mariborčani želijo pripraviti še kakšno presenečenje. To je, kot se za najbolj elitno nogometno evropsko tekmovanje spodobi, prav tako bogato nagrajeno. Natančneje, vsak neodločen izid v skupinskem delu prinaša dodatnega pol milijona, vsaka zmaga pa milijon evrov.

Tavares: "Srce v Mariboru"

Do tega - tako nogometnega kot finančnega raja (vsaj za klube iz manjših držav) - jih je pripeljala taktično zrela predstava na navijaško vedno vročem Celtic Parku. Navijači zeleno-belih so bili na koncu razočarani s predstavo ekipe Ronnyja Deile, na drugi strani pa je peščica štajerskih privržencev slavila zgleden ekipni trud in uspeh, ki ga je z zmagovitim zadetkom kronal kapetan Marcos Tavares.

"Sanje ekipe, celega Maribora so bile, da enkrat zaigramo v Ligi prvakov. V to sem verjel do konca. Vem, da bo zdaj težko, saj bo vsaka tekma zelo zahtevna, tako da bo treba biti ves čas izvrstno pripravljen. A življenje se mi je spremenilo, ko sem prispel v Maribor, moje srce je v Mariboru. In vsi igralci in klub si zaslužijo to igranje v Ligi prvakov," je dejal Tavares.

"V prvem polčasu smo prevladovali" 

Veliko delo sta na sredini igrišča opravila Aleš Mertelj in Željko Filipović. Slednji je bil, razumljivo, po dvoboju na Škotskem zelo zadovoljen. "Zelo smo veseli tega rezultata. Trudili smo se in pokazali dobro predstavo. Igrati pred tolikšnim številom gledalcev je nekaj posebnega, ampak delovali smo tako, kot da igramo vsak dan na takšnih stadionih. To je nova generacija, ki dosega nove mejnike," je povedal Filipović in se ozrl na samo tekmo.

"Ne vem, kako je to izgledalo s tribune, ampak v prvem polčasu smo prevladovali na igrišču. Ne vem, če so oni imeli kako priložnost. Dobro smo igrali, nismo zadeli iz kake zrele priložnost, ampak iz 'odbijanca'. Dobro se je izšlo in to je najbolj pomembno. Dosegamo dobre rezultate, zagotovili smo, da bodo v Ljudskem vrtu vrhunske ekipe, kar je fenomenalno. Naj se to kar nadaljuje. Z Alešem Mertljem sva dobro delovala na sredini igrišča, pohvaliti ga moram tako za igro v obrambi kot v napadu. Kot celota smo bili dobri in ko Maribor dobro deluje, se mu ni treba bati niti Celtica," je dodal Filipović.

Šimundža že poskrbel za zmago

Ta bo v četrtek skupaj s soigralci nestrpno spremljal žreb iz Monaka, ki bo zagotovo v Slovenijo poslal vrhunska moštva in poskrbel za vsaj tako nepozabno jesen, kot je bila tista iz sezone 1999/2000, ko so vijoličasti pod vodstvom Bojana Prašnikarja prvič v zgodovini zaigrale med elito. Spomnimo, prvi zadetek za Maribor v Ligi prvakov je dosegel zdajšnji trener Ante Šimundža, in sicer za zmago v Kijevu proti Dinamu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.