Šport
29 ogledov

Šimundža: Vedno igramo na zmago

Maribor, Celtic Simon Maljevac
Ob 20.45 se bosta v povratni tekmi zadnjega predkola Lige prvakov pomerila Celtic in Maribor. Oba trenerja pričakujeta težko tekmo.

"Čutim, da smo dobro pripravljeni na dvoboj, zato se tekme že veselimo. Upam, da bomo v Ligi prvakov odigrali več kot le eno tekmo. Na prvi tekmi smo dobro igrali, a čaka nas še težko povratno srečanje. Imamo lepo priložnost za igranje med elito, naredili bomo vse, da to priložnost tudi izkoristimo. Veselim se polnega stadiona in odličnega vzdušja, potrudili se bom, da bo tako," je pred nocojšnjim dvobojem (prenos na Planet TV) razmišljal trener škotskega velikana Ronny Deila.

Ronny Deila | Avtor: EPA EPA
"Iz vsake tekme se je treba nekaj naučiti, nekaj reči moramo popraviti glede na dvoboj v Sloveniji. Pomembno je, da dobro odpremo tekmo in s tem pridobimo gledalce na svojo stran. Začeli bomo napadalno, a hkrati bo treba igrati pametno in taktično dobro. Maribor je doma igral zelo taktično, tako bo tudi tukaj. Njihovo igro zlahka prebereš, a jo je težko zaustaviti. Dobri so v protinapadu, zelo organizirani in zelo delavni. Morali bomo biti osredotočeni," je o tekmecu povedal norveški strateg.

Celtic je v Ligi prvakov sicer zaigral že osemkrat, Maribor pa le enkrat. Vijoličasti so s škotskimi tekmeci pred to sezono odigrali šest tekem, tri tekme so dobili, eno remizirali, dve pa izgubili. Maribor proti Škotom ni klonil že pet tekem zapored, v tem času je zbral tri zmage in dva neodločena rezultata.

"Vedno si želimo zmagati"

"Za nas bi bil velik dosežek, če bi napredovali v Ligo prvakov. Vedno si želimo zmagati. Če bi nam za napredovanje zadoščal remi, bi ga takoj vzeli, a prišli smo po zmago. Ne smemo si privoščiti napak, videli pa bomo, kaj se bo zgodilo po 90 minutah. Celtic je pod večjim pritiskom, saj je v vlogi favorita. Gre za velik klub, ki ima izjemno zgodovino. Vajeni so igrati takšne tekme," je dejal prvi mož na klopi Maribora Ante Šimundža.

Celtic Park Glasgow Celtic navijači | Avtor: EPA EPA
"Na prvi tekmi je bil Celtic boljši v prvem polčasu, mi pa v drugem. V Mariboru smo igrali dobro, a tu bomo morali biti še boljši. Gostitelji igrajo odlično pred svojimi navijači, 60.000 gledalcev daj posebno energijo ekipi. Na to bomo morali biti pripravljeni," je še menil nekdanji nogometaš vijoličastih, ki je pred 15 leti že okusil igranje v skupinskem delu Lige prvakov.

Novinarji so mariborskega stratega spomnili tudi na uspeh Maribora, ki je pred tremi leti izločil velikega Celticovega tekmeca - Glasgow Rangers. "Takrat nisem bil v Glasgowu, a to je bil izjemno pomemben dogodek za Maribor, saj smo se takrat prvoč uvrstili v skupinski del Evropske lige. A Liga prvakov predstavlja še korak več, ta dvoboja je težko primerjati."

Verjetni postavi:
Celtic
: Gordon; Izaguirre, Denayer, Van Dijk, Lustig; Mulgrew, Johansen; Kayal, McGregor, Commons; Stokes
Maribor:
Handanović; Šuler, Viler, Rajčević, Stojanović; Filipović, Dervišević, Vršič, Bohar; Tavares, Ibraimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.