Šport
32 ogledov

Litva že v polfinalu

Litva, Turčija, SP EPA
Prvi polfinalist svetovnega prvenstva v Španiji je postala Litva, ki je v četrtfinalu ugnala Turčijo.

Litovska košarkarska reprezentanca je prva polfinalistka svetovnega prvenstva v Španiji. V četrtfinalu v Madridu je Litva s 73:61 (13:18, 33:28, 47:44) premagala Turčijo. Za Litovce, ki so odpor Turčije strli v zadnji četrtini, je največ točk prispeval Renaldas Seibutis, ki se je ustavil pri 19 točkah.

Prve tri četrtine si nobena reprezentanca ni priigrala večje prednosti, čeprav je Litva uvodno izgubila s 13:18. Turki so bili nato slabši v drugi, ki so jo do te tekme aktualni svetovni podprvaki zaključili z 10:20, po 30 minutah pa sta ekipi znova bili blizu (47:44). Litovci so do ključne prednosti prišli na začetku zadnje četrtine, ko so dosegli nekaj zaporednih točk, prednosti pa nato niso več zapravili.

"Obramba je bila ključ do zmage. Odigrali smo kot ekipa, tudi v težkih trenutkih smo ostali skupaj. Po tolikšnem številu poškodb je izjemno, da smo še v boju za kolajno. Igramo odlično. Vsi ljudje v Litvi so veseli zaradi nas," je po zmagi dejal Paulius Jankūnas, njegov reprezentančni kolega Jonas Mačiulis pa je dodal: "Moštvena igra nam je prinesla zmago. V napadu smo si delili žogo, v obrambi pa smo igrali neverjetno Zdaj se bomo potrudili še za finale svetovnega prvenstva. Morda bo to edina takšna priložnost v našem življenju. Nikoli se ne ve!"

V sredo sta na sporedu še preostali četrfinalni srečanji, ob 17. uri med Brazilijo in Srbijo, ob 21. uri pa med Francijo in Španijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.