Šport
23 ogledov

Ljubljančani slavili v gosteh

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so zmagali na gostovanju pri ekipi Orli Znojmo (2:3).

Ljubljančani so sicer še vedno pri dnu razširjenega avstrijskega prvenstva, a so na zadnji tekmi pokazali spodbudno predstavo in za drugo zmago po podaljšku v sezoni premagali Gradec. Tudi zato so se optimistično podali na gostovanje na Češko, kjer so domači Orli po slabšem začetku sezone našli pravi ritem in se spogledovali s prvo polovico lestvice. A so jih tokrat zmaji presenetili in petkovi domači zmagi dodali še prvo v sezoni po rednem delu.

Po lepi predstavi v petek so imeli tokrat hokejisti Olimpije težko nalogo: podali so se na zahtevno gostovanje v Znojmu, ta klub je lani v finalu močno mešal štrene poznejšemu prvaku Salzburgu. Čeprav so Čehi v letošnjo sezono krenili pod pričakovanji, so v minulih krogih ujeli pravi ritem in z nekaj zmagami potrdili kakovost.

Preobrat za tri točke

Pred zmaji je bil zato velik izziv. Ko so domači že v zgodnji fazi tekme povedli z zadetkom iz bližine, so domači navijači pričakovali lahko delo. Toda že v prvi tretjini so tudi gostje imeli svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

V drugi tretjini so na začetku pritisnili Čehi, v 28. minuti pa povišali na 2:0. Ko je le nekaj sekund po drugem golu pri gostih Gabor Gilbert dobil štiriminutno kazen zaradi visoke palice, je kazalo, da se bo tekma lomila. To se je tudi zgodilo, toda ne po čeških željah, ampak tako, da je Žiga Pešut v 31. minuti kaznoval domače moštvo in z igralcem manj dosegel svoj prvi letošnji gol za priključek na tekmi.

Ta gol je odrezal domače, ki v nadaljevanju z igralcem več niso bili več tako nevarni. Zadnji del so tako začeli s +1, v 45. minuti pa je lepo predstavo s še enim zadetkom kronal razpoloženi Pešut in Olimpija je prišla do izenačenja.

Popoln preobrat so gostje zrežirali v 49. minuti, strelec je bil s svojim premiernim golom v tem tekmovanju mladi Tim Ograjenšek. Sledil je pričakovan pritisk domačih, a je vratar Jeff Frazee, tako kot v petek, zaklenil vrata in ni dovolil še enega gola, ustavil pa je 44 strelov.

Olimpija je tako zasluženo prišla do prve letošnje zmage po 60 minutah, kar bo nedvomno dobra spodbuda pred naslednjim obračunom. Ta jih čaka že v torek, ko se bodo na domačem ledu v dvorani Tivoli pomerili s celovško ekipo KAC, v tivolski ekipi pa upajo, da bodo z zadnjimi rezultati tudi navijače spodbudili k nekoliko boljšemu obisku.

Liga Ebel, 10. kolo:

Orli Znojmo - Olimpija 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Sulak 4., Bartoš 28.; Pešut 31., 45., Ograjenšek 48.

Innsbruck - Vienna Capitals 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
KAC Celovec - VSV Beljak 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Bolzano - Dornbirn 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Black Wings Linz - Graz 99ers 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Fehervar - Red Bull Salzburg 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.