Šport
59 ogledov

Love k Jamesu v Cleveland

Kevin Love Reuters
Cleveland Cavaliers so pred novo sezono naredili izjemen posel in skoraj čez noč postali eni izmed favoritov za osvojitev lige NBA. Po Jamesu bo za Kavalirje zaigral še Love.

Kluba Cleveland Cavaliers in Minnesota Timberwolves sta se dogovorila za selitev Kevina Lova v Ohio, v Minneapolis pa se bosta preselila prvi izbor na letošnjem naboru Andrew Wiggins in Anthony Bennett, Volkovi pa bodo dobili še Clevelandov pick na naslednjem naboru.  

Love si je očitno zelo zaželel sodelovanja z LeBronom Jamesom, saj je ob menjavu kluba pristal, da bo naslednje leto s Kavalirji podpisal novo petletno pogodbo. Ta bo sicer vredna vsaj 120 milijonov ameriških dolarjev. Dogovor naj bi bil sklenjen že pred tedni, a Wiggins kot novinec ne sme biti vključen v menjavo vsaj 30 dni po podpisu prve pogodbe. Zato dogovor ne bo uradno objavljen do 23. avgusta.

James in Love sta bila v minuli sezoni po doseženih točkah tretji in četrti v ligi. Cleveland je tako postal prvi klub, ki je uspešno privabil dva izmed petih najboljših strelcev lige iz prejšnje sezone.  

Love, ki je doslej trikrat zaigral na All-Star tekmi, je v času svoje šestletne NBA kariere sicer  v povprečju zbral 19,2 točke in 12,2 skoka na tekmo. Wiggins je na univerzi Kansas zbral 17,1 točke in 5,9 skoka, prvi izbor na draftu 2013 Bennett pa ima za sabo neuspešno rookie sezono. V 52 tekmah je v povprečju zbral 4,2 točke in 3,2 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.