Šport
26 ogledov

Še en zvezdnik brez SP

Kevin Love, Blake Griffin EPA
Ameriška reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu v Španiji zaigrala tudi brez Kevina Lova.

Po Blaku Griffinu je nastop v ameriški reprezentanci odpovedal tudi Kevin Love. Košarkar moštva Minnesota Timberwolves je za svojo odločitev navedel negotov klubski status. Zahteval je namreč prestop, zanj pa se potegujejo številni NBA klubi.

Odpoved je potrdil tudi direktor ameriške reprezentance, ki se bo tik pred SP v Španiji pomerila tudi s Slovenijo, Jerry Colangelo: "Resnično si je želel zaigrati za ZDA. Zelo je obžaloval, da ne bo mogel sodelovati na SP. Vendar mu trenutne razmere tega pač ne omogočajo."

Američani bodo s pripravami sicer začeli v ponedeljek v Las Vegasu. "Ne bomo kar sedeli in jokali zaradi tega. V takšnem primeru se ozreš okoli sebe in si rečeš, da bo delo vseeno opravljeno. Smo samozavestni glede naših možnosti za naslov svetovnega prvaka. Pripravljeni smo na to. Imamo zelo dober in dolg seznam odličnih igralcev, komaj čakamo, da se bo vsa zadeva začela," je še dejal Colangelo.

Največ možnosti za podpis pogodbe z odličnim centrom naj bi imeli Cleveland Cavaliers, ki so že sklenili sodelovanje z LeBronom Jamesom. A Kavalirji zaradi omejitev pri trgovanju z novinci, še štiri tedne ne morejo Minnesoti ponuditi prvega picka na letošnjem naboru Andrewa Wigginsa.

Petindvajsetletni Love, ki je trikrat zaigral tudi na NBA All-Star tekmi, je z ameriško reprezentanco že osvojil zlati kolajni na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 in na svetovnem prvenstvu v Turčiji leta 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.