Šport
17 ogledov

Lovše: Tina želi služiti na račun mladih

Lovše se je v četrtek srečak z Mazejevo in Massijem. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Odnosi med Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in ekipo Tine Maze so znova izjemno napeti. Predsednik SZS Tomaž Lovše je Mazejevo med drugim obtožil "zvezdniškega obnašanja" in "muhavosti". Vse to pred sobotnim veleslalomom v Kranjski Gori, kjer bo Tina startala s številko pet.

Predsednik SZS Tomaž Lovše je tokrat odločno udaril po mizi in zahteval spoštovanje. "Če želi Tina Maze prejemati sredstva SZS, bo za to tudi na voljo v skladu z našimi pravili. Samovoljni odhodi s snemanj oglasov ali javni napadi niso sprejemljivi. Namenil sem 0,5 milijona evrov svojega denarja. Pričakujem spoštovanje! Razpada sistema ne bom dopustil zaradi zvezdniškega obnašanja muhaste zvezdnice, ki bi želela denar zveze za pokritje programa, hkrati pa ohranjala osebne sponzorje, ki ji, vsaj po mojem vedenju, namenijo več kot milijon evrov na leto. Izbira tudi takšne pokrovitelje, s katerimi konkurira tistim, ki imajo sklenjene pogodbe z zvezo. Služiti želi na račun mladih smučarjev," je bil tokrat oster Lovše.

"Pogodbe so pogodbe. Ne obstaja le pogodba z Mazejevo. Če se zgodi, da Tina zavrne snemanje oglasa za našega pokrovitelja in želi reklamirati konkurenčne sponzorje, se ji ne bom poklonil in zavrnil sponzorjev. Tudi od Tine moram terjati izpolnjevanje obveznosti! Kadarkoli je SZS v normalni komunikaciji prosila za izpolnjevanje obveznosti, smo doživeli medijski napad. Pljuvati po zvezi je najlažje," je po današnji uradni novinarski konferenci še dejal Lovše in zagrozil, da bo javno pokazal SMS-sporočila, ki naj bi mu jih pošiljal vodja Tinine ekipe Andrea Massi: "Gre za desetine SMS-ov, ki so grozeči, neprimerni in žaljivi. Branil bom ugled zveze.''

V taboru Tine Maze so v preteklosti že govorili tudi o menjavi reprezentance, ob vse slabših odnosih s SZS pa bo ta zadeva verjetno spet priplavala na površje. "Osebno ji tega ne morem in ne bom preprečil. Dokler pa bo smučala za Slovenijo, bom navijal zanjo. Njena smučarska kakovost ni sporna," je še povedal Lovše.

Tina na progo s številko pet

Mazejeva, trenutno druga v svetovnem pokalu, bo sobotni veleslalom alpskih smučark za 48. Zlato lisico začela s startno številko pet, je določil današnji žreb. Na kranjskogorskem Vitrancu se bo prva vožnja začela ob 10. uri, druga pa ob 13.15. Kot 36. se bo s starta pognala Ana Drev, takoj nato (37) pa bo startala Mateja Robnik.

Pred Mazejevo, svetovno prvakinjo in srebrno s prejšnjih olimpijskih iger, bo nastopila vodilna v svetovnem pokalu Američanka Lindsey Vonn, sledile pa bodo Avstrijka Elisabeth Görgl, Francozinja Tessa Worley in Američanka Julia Mancuso.

Na startni listi, na kateri je 70 tekmovalk, so izmed Slovenk še Ula Hafner (56), Katarina Lavtar (58), Nina Katarina Mihovilovič.

Komentarjev 2
  • gec 21:12 20.januar 2012.

    naj gre čimprej tem bolj,saj izsiljevala ne bo.ti pa za njo ,bo na forumih mir.

  • zic 17:45 20.januar 2012.

    barabe funkcionarske!!! če ima rezultate naj tudi zasluži in hvala bogu se bori zato...koliko je športnikov, ki za prst u rit tekmujejo, živijo jih tja do 30. leta starši...en funkcionar pigzigmar si bo pa lepo denarce štepou do penzije...ma vse ...prikaži več bi človk steral...če je Tina pametna naj popoka stvari in gre za drugo državo tekmovat, z odprtimi rokami bi jo vsak sprejel...samo pri nas so res goveda. vsak športnik z vrhunskimi rezultati bi moral v svoji karieri toliko zaslužiti, da bi imel dovolj za preostali lajf...pa če vam je prav ali pa ne!!!