Šport
26 ogledov

Lovše: "Vsebina SMS-sporočil ni točna"

Predsednik SZS Tomaž Lovše si nordijsko SP želi pripravljati v Planici. (Foto: N Nik Rovan
Tomaž Lovše, ki je konec minulega tedna odstopil s funkcije predsednika Smučarske zveze Slovenije, naj bi nekaterim članom predsedstva FIS pisal zanimiva SMS-sporočila. Lovše se je na poročanja medijev že odzval in vsebino sporočil označil za "netočno".

V torek je pričakovati, da bo Tomaž Lovše razložil več podrobnosti z zloglasnega dogajanja v Južni Koreji, kjer Planica ni dobila kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva 2017, zato pa je vse več signalov o njegovem, milo zapisano, neprimernem vedenju. Da bi komu grozil, Lovše sicer kategorično zanika in pravi, da je Janez Kocijančič že prej vedel, da Planica ne bo izbrana za organizatorja. Epilog pa se je zgodil s petkovim odstopom Lovšeta.

Delo pa je objavilo celo serijo SMS-sporočil, ki naj bi jih Lovše pošiljal hrvaškemu članu predsedstva FIS Vedranu Pavleku in v katerih se pojavlja tudi ime Gianfranca Kasperja, dolgoletnega prvega moža FIS. Sporočila, objavljena v omenjenem časniku, so navedena ležeče.

"Če slučajno izgubimo, bom vložil milijon evrov, da se znebimo Kasperja."

"Z vsemi mogočimi zvezami bom šel nad Kasperja, proti vsem, ki so nas zaj****... S svojimi kontakti bom poskrbel za spremembe v FIS."

"Če ne moreš (dati nam glasu), mi to povej v obraz. Za glas boš nagrajen."

"Vedel bom, kako si glasoval. Vsak, ki bo za nas, bo označil svoj listek ..."

"Vedran, jaz samo želim zmagati. Če danes izgubim, bom glasoval proti kandidaturi Janeza Kocijančiča in javno zahteval odstop Kasperja. J*** se mi za vse, padale bodo glave, prva bo Kocijančičeva."

"Ne morem biti na Janezovi strani. Nova vlada ga ne mara. Če izgubimo, mora iti ..."

Lovše: "Vsebina dopisovanj je netočna"

Lovše je v elektronskem sporočilu medijem zavrnil poročanja o domnevno spornih SMS-sporočilih. Kot pravi odhajajoči predsednik SZS, gre za "zasebno komunikacijo" med njim in Vedranom Pavlekom, da pa lahko zagotovi, da je objavljena vsebina "netočna in zavajajoča" in da "prikazuje popolnoma napačno sliko".

"Nekateri mediji (Siol, Delo) so danes, 4. junija 2012, objavili domnevno vsebino sms-sporočil med gospodom Vedranom Pavlekom in menoj. V prvi vrsti gre za zasebno komunikacijo, ki je ne nameravam javno objavljati. Lahko pa zagotovim, da je objavljena domnevna vsebina dopisovanj netočna, zavajajoča in prevod v celoti ne ustreza dejanski komunikaciji ter prikazuje popolnoma napačno sliko," je v elektronskem sporočilu zapisal Lovše.

"Za svojo izjavo, da prevod v celoti ne ustreza dejanski komunikaciji med menoj in gospodom Pavlekom ter prikazuje popolnoma napačno sliko, tudi tokrat stojim, kot sem stal za izjavo, da z Gian-Francom Kasperjem nisem imel osebne komunikacije in mu nisem grozil. To slovensko medijsko laž in poskus medijskega linča Tomaža Lovšeta je potrdil sam predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian-Franco Kasper, in sicer z izjavo za spletni portal Siol, ki jo je objavil danes," je dejal Lovše.

Komentarjev 6
  • deželan 14:48 05.junij 2012.

    Tole je pa že v stilu DOLGO VROČE POLETJE.Namesto, da bi se podal v resno delo kak nadobudni mlad raziskovalni novinar, nam prodajajo izjave enkrat ene enkrat druge strani, tako da smo v dvomih kaj je res kaj ...prikaži več laž. Trenutno vemo samo to, da je bilo za kandidaturo vrženega veliko denarja in da je bila neuspešna.

  • bluesky 17:24 04.junij 2012.

    p. im. m.., ni vazno s kere strani, vedno se krade

  • krtina 17:23 04.junij 2012.

    Glede SMS-ov si preberite celotne maile pri Požarju. Tole tu zgoraj so izsečki. Kdo ve za kaj prirejeni.