Šport
23 ogledov

Vogrinec: "Mnogo dobre volje, brez izkušenj"

Vogrinec Janez Kuhar
Tone Vogrinec je trezno ocenil odstop predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaža Lovšeta.Tomaž Čižman pa meni, da bi morali biti predsedniško mesto profesionalno in da bo odslej težje nab(i)rati finančna sredstva.

"Kaj je razlog za to nenadno odločitev, nimam pojma. Tomaž Lovše je sicer z mnogo dobre volje, a s premalo izkušenj – to je njegova prva funkcija v športu – nastopil to mesto. Izkušenj ni imel ne na klubski ne na kateri višji ravni. Morda je pričakoval, da bo delo enostavnejše, kot se je kasneje pričakovalo," je za zurnal24.si povedal Tone Vogrinec, ikona slovenskega smučanja, in opozoril še na križe in težave, ki jih doživljajo funkcionarji.

"Časi, ko so se ljudje potegovali za takšne funkcije, so že davno minili. Enostavno ni več najti človeka, ki bi bil na tovrstnem položaju pripravljen delati amatersko. Poleg tega je v tej naši ljubi državi veliko lažnivih obrekovanj funkcionarjev, češ da si denar bašejo v žepe. Sam vem, da noben funkcionar ni zaslužil nikakršnih sredstev, ampak mnogokrat vlagal celo svoja sredstva v svojo panogo. Stvari, ko ljudje mečejo pod noge neresnice in laži, niso prijetne. Zato potencialni kandidati trikrat premislijo, preden se takšnega projekta sploh lotijo. Bojim se, da bo iz leta v leta težje. Država mačehovsko stoji ob strani in ne najde posluha za urejanje stvari v športu," je o prihodnosti skeptičen Vogrinec.

 

Čižman: "Financiranje bo odslej težje"

Kaj si misli o odstopu Tomaža Lovšeta, smo povprašali tudi našega nekdanjega smučarskega asa, Tomaža Čižmana: "Novica me je kar malce presenetila. Mislim, da bo kandidatov za funkcijo kljub težkim časom za slovensko smučanje več kot dovolj. Se mi je pa že takrat, ko je Lovše sploh prevzel predsedniško mesto, to zdelo malce čudno. Mislim, da ni točno vedel, v kaj se spušča. Glede na vse aktivnosti, ki jih ima kot podjetnik, je najbrž težko usklajeval svoje poklicno življenje z dolžnostmi predsednika SZS, ki je velika in za vodenje komplicirana organizacija. Prva stvar, ki bi jo sam spremenil na zvezi, je to, da bi bilo mesto predsednika profesionalno, saj to delo zahteva celega človeka." In kaj se bo zdaj dogajalo s financiranjem SZS? Ali je v časih vsesplošne krize sploh možno zagotoviti nemoteno delovanje vseh aktivnosti slovenske smučarije? "Odslej bo financiranje zveze prav gotovo težje. Tudi odstop je prišel ob neugodnem času, saj se zdaj sklepajo pogodbe za novo sezono. Sponzorje je treba pridobiti zdaj, to pa bo brez predsednika zelo težko. Brez zaprte finančne konstrukcije tudi trenerji ne morejo narediti plana priprav in treningov in te težave se lahko prenesejo tudi v tekmovalno sezono," je zaskrbljenost za bodočnost slovenskega smučanja izrazil Čižman.

Komentarjev 4
  • zic 08:30 01.junij 2012.

    najbolš, da se ves šport ukine, ker je tako ali tako recesija, razmišljanja za kretene......šport prinaša ljudem zadovolstvo sploh če so uspehi, najboljš da raji vse vzamete!?

  • zic 08:29 01.junij 2012.

    vi in vaše ankete, prav raja je merodajna za odgovore v anketi...sej ste bolniki a ne??

  • Lavdan 20:51 31.maj 2012.

    Dejstvo je, da je recesija za vse ne samo za delavce. Tega bi se gospoda morala zavedati.