Šport
24 ogledov

Tomaž Lovše ni več predsednik SZS

Robert Kranjec Tomaž Lovše sprejem Ljubljana Anže Petkovšek
Iz Južne Koreje, kjer je postalo jasno, da Planica ne bo gostiteljica svetovnega prvenstva 2017, je prispela presenetljiva novica o odstopu Tomaža Lovšeta.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše je odstopil s svoje funkcije, je iz Južne Koreje sporočil tiskovni predstavnik SZS Tomi Trbovc, ki je dejal, da ne SZS ne Tomaž Lovše do torka, 5. junija, tega koraka ne bosta komentirala. Tedaj bo na SZS v Ljubljani seja izvršilnega odbora zveze.

Seja IO bo ob 16. uri in bo zaprta za javnost, po njej pa bo novinarska konferenca. Pred tem so na 48. kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Južni Koreji odločili, da Slovenija oziroma Planica ne bo gostila svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2017. Prvenstvo bo v Lahtiju na Finskem.

Lovše je na ta odgovorni položaj prišel leta 2010, ko je zamenjal Staneta Valanta. Tini Maze in Petri Majdič je priskrbel status šampionk in pred meseci razkril, koliko denarja za Korošico namenja vsako sezono. Po obdobju idile, kar zadeva odnose s Tinino ekipo, so nastopili številni spori, saj je Lovše Mazejevi zameril, da po njegovem ni zadovoljivo sodelovala pri oglaševalskih dejavnostih. Spor je dosegel višek pred Zlato lisico.

Komentarjev 2
  • Lavdan 19:51 31.maj 2012.

    Tako je tudi prav. Napihnjencu je zmanjkalo denarja in argumentov.

  • Avatar roksa
    roksa 19:38 31.maj 2012.

    JUJHUUUUUU!!!!!!!