Šport
16 ogledov

Maljković ni spreminjal taktike

božidar maljković EPA
Ob prihodu na tiskovno konferenco po tekmi s Španijo, je slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića pričakal aplavz s strani slovenskih novinarjev.

Izkušeni strateg se je že pred tekmo zavedal, da njegove varovance čaka zelo zahtevna naloga: "Vsi španski košarkarji so izjemno tehnično in taktično podkovani. To srečanje je bilo velika motivacija za vse nas. Že dolgo časa nisem videl takšne publike in rad bi se jim zahvalil za podporo."

Na vprašanje predstavnikov sedme sile o tem, kaj je svojim košarkarjem naročil med glavnim odmorom, je odgovoril: "Moram poudariti, da med polčasom nismo naredili posebnih korekcij v taktiki. Vztrajali smo pri našem načrtu, košarkarjem pa sem naročil, da morajo povečati intenzivnost. V drugem delu smo bili bolj čvrsti, Špancem nismo dali veliko prostora za igro. Vedeli smo, da je Marc Gasol ključni košarkar, saj gredo vsi napadi preko njega, ostali košarkarji pa vtekajo v prazen prostor pod košem."

Pomoč od zgoraj

Maljković se je po zmagi nad Češko za pomoč zahvalil Bogu in dobrim vilam, tudi proti Španiji pa je računal na pomoč od zgoraj: "Doslej je bilo veliko presenečenj, sam pa sem molil, da bi tudi mi presenetili Špance." Poudaril je, da bo skupaj s svojimi košarkarji nekaj ur užival v veliki zmagi, nato pa se bodo posvetil pripravi na tekmo proti Gruziji: "Pred nami so še tri močne tekme, v katere moramo vstopiti s takšno intenzivnostjo kot danes. Garati moramo v obrambi, če ne nas čakajo velike težave. "

Vsaka žoga je pomembna

"Vsak košarkar, ki maksimalno gara v obrambi, se zaveda pomena vsake osvojene žoge. Sedaj bomo malce uživali v veliki zmagi, že opoldne pa nas čaka nov težak trening. Vztrajali bomo pri začrtanem delu. Že med pripravami sem poudarjal, da nihče ne more več delati in se bolj boriti od nas," je zaključil tiskovno konferenco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.