Šport
46 ogledov

Malori ugnal Cancellaro in Wigginsa

Alberto Contador od Jadrana do Tirenskega morja Profimedias
Alberto Contador je na sklepnem kronometru zadržal prednost v skupnem seštevku. Zmage v zadnji etapi se je presenetljivo veselil Adriano Malori pred Fabianom Cancellaro in Bradleyjem Wigginsom.

Španec Alberto Contador je zmagovalec kolesarske dirke od Jadranskega do Tirenskega morja. Na današnji sedmi in hkrati zadnji etapi dirke, na sporedu je bila posamična vožnja na čas v kraju San Benedetto del Tronto v dolžini 9,1 kilometra, je najboljši čas nekoliko presenetljivo postavil Italijan Adriano Malori, Contador je bil 29.

Ravninska vožnja na čas v San Benedettu del Trontu je postregla s presenečenjem na vrhu, saj je štirikratnega svetovnega prvaka v tej disciplini, "večnega" Švicarja Fabiana Cancellaro (Trek), premagal mladi Malori (Movistar), ki je vodil vso zadnjo uro tekme in v cilju le spremljal, kako so favoriti po vrsti zaostajali za njim.

Ni mogel verjeti

"Ne bom verjel, dokler ne bo zadnji kolesar prečkal ciljne črte. Današnja zmaga so uresničene sanje. V tej sezoni načrtujem, da se bolj približam velikim imenom kolesarske vožnje na čas, moj namen je, da na svetovnem prvenstvu osvojim kolajno. Mislim, da sem zaenkrat na pravi poti," je za italijansko televizijo Rai povedal Malori. Cancellara je danes zaostal šest sekund, tretjeuvrščeni olimpijski prvak iz Londona 2012, Britanec Bradley Wiggins (Sky), pa že 11.

Contador, ki je imel pred današnjo zadnjo preizkušnjo več kot dve minuti naskoka pred najbližjimi zasledovalci, je danes zasedel 29. mesto, saj si je zadostno prednost nabral že na prejšnjih etapah, kjer je pokazal svojo moč predvsem na klancih tako navzgor kot navzdol.

Koren 18. na kronometru

Na dirki sta nastopala tudi dva Slovenca, a nista bila povsem pri vrhu. Bolje je šlo danes Kristjanu Korenu (Cannondale), ki je kronometer končal na 18. mestu z zaostankom 37 sekund, medtem ko je bil Jani Brajkovič (Astana) 135., za Malorijem pa je zaostal skoraj poldrugo minuto (+1:22). Brajkovič je po današnji vožnji na čas zadržal 62. mesto, za Contadorjem je zaostal 30:47 minute, Koren pa je dve mesti napredoval in končal kot 70. z zaostankom 33:13 za skupnim zmagovalcem.

Od Jadranskega do Tirenskega morja, 7. etapa (kronometer):

1. Adriano Malori (Ita/Lampre-Merida) 10:13
2. Fabian Cancellara (Švi/Trek) + 6
3. Bradley Wiggins (VBr/Sky) 11
4. Tony Martin (Nem/Omega Pharma-QuickStep) 15
5. Tom Dumoulin (Niz/Giant-Shimano) 19
6. Alex Dowsett (VBr/Movistar) 20
7. Michal Kwiatkowski (Pol/Omega Pharma-Quick-Step) 22 
8. Manuel Quinziato (Ita/BMC) 23
9. Stijn Devolder (Bel/Trek) 24
10. Luke Durbridge (Avs/Orica Greenedge) 26
...
18. Kristjan Koren (Slo/Cannondale) 37
135. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 1:22
...

Končni vrstni red:

1. Alberto Contador Velasco (Špa/Tinkoff-Saxo) 25:28:45
2. Nairo Alexander Quintana Rojas (Kol/Movistar) + 2:05
3. Roman Kreuziger (Češ/Tinkoff-Saxo) 2:14
4. Jean-Christophe Peraud (Fra/AG2R) 2:39
5. Julian David Arredondo Moreno (Kol/Trek) 2:54
6. Domenico Pozzovivo (Ita/AG2R) 3:04
7. Robert Kiserlovski (Hrv/Trek) 3:09
8. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) 3:16
9. Michele Scarponi (Ita/Astana)
10. Mikel Nieve Ituralde (Špa/Sky) 3:19
...
62. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 30:47
70. Kristjan Koren (Slo/Cannondale) 33:13
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.