Šport
109 ogledov

Roglič padel zaradi požrešnosti organizatorjev

Primož Roglič, Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Kolesarji Adrie Mobil so pretekli konec tedna nastopili na 149 kilometrov dolgi krožni dirki za Trofejo Poreča. Poleg tretjega mesta Mateja Mugerlija je dirko zaznamoval padec Primoža Rogliča.


Moštvo Adria Mobil je bilo v preteklih letih zelo uspešno na omenjeni dirki, tokrat do zmage ni prišlo. Za trenerja Boštjana Mervarja pa to ni bil glavni problem po nastopu v Istri. Približno 15 kilometrov pred ciljem je namreč padel Primož Roglič, ki je bil zaradi poškodbe glave prepeljan v ljubljanski klinični center.

Padel pri 60 km/h

Kolesar iz Kisovca pri Zagorju si je poškodoval očesno dno, zaradi česar so ga v ponedeljek operirali. Iz KK Adria Mobil so sporočili, da se je nesreča pripetila med vasjo Labinci in Porečem, ko se je okoli 160 kolesarjev borilo za dober položaj. Ob rahlem spustu je Roglič ob padcu vozil približno s hitrostjo 60 km/h.

"Tudi bolje je že bilo in tudi slabše. Tukaj so me lepo 'zrihtali'," je v SMS-sporočilu po operaciji svojemu moštvu sporočil Roglič, poroča portal Triumfator.si. 

Na bolniški ob Nosetu

Kolesarji sicer že dolgo niso zadovoljni z dejstvom, da je na dirkah v hrvaški Istri preveč kolesarjev. "Ceste so ozke in na nekaterih odsekih slabe. Na vsaki dirki je veliko padcev in veliko poškodovanih kolesarjev. Ekonomski interes organizatorjev ne pozna meja, saj ekipe s plačilom nočitev, ki so iz leta v leto višja, prispevajo v proračun za dirko," so svoje nezadovoljstvo izrazili tudi pri Adrii Mobil.

Roglič naj bi v kratkem sicer nastopil na dveh njemu ustrezajočih etapnih dirkah, kjer je veliko vzponov. V četrtek se začne dirka Istarsko proljeće, čez dva tedna pa Coppi e Bartali. Pri Adrii bo zaradi poškodbe v prometni nesreči še dalj časa odsoten Tomaž Nose.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.