Šport
15 ogledov

Mama Bolta: "Tekel, ko je bil še v trebuhu"

Usain Bolt olimpijske igre 2012 London 200 m EPA
Jamajški sprinterski zvezdnik Usain Bolt je dobil ime po neznanem dečku, ki je pristopil k njegovi mami in jo pobožal po trebuhu. Po uradnih podatkih se je med olimpijskimi igrami Boltovo ime pojavilo v 150 milijonih tvitov.

"Moj Usain je tekel tudi, ko je bil v trebuhu," je dejala mama največjega svetovnega atletskega zvezdnika Usaina Bolta Jennifer: "Nikdar ni posebej ljubil koncev tedna, ker smo bili precej časa v cerkvi, on pa ni želel predolgo stati ali sedeti. Vselej se je želel gibati. Z devetimi leti je začel teči, nato pa še plesati. Enkrat je kot otrok tekel čez grmovje, zato ima še zdaj brazgotine po nogah." Mama je razkrila tudi, kako je Usain dobil ime: "Nekoč sem kot nosečnica hodila po Kingstonu. K meni je pristopil deček, me pobožal po trebuhu in dejal: 'Ime bi mu moralo biti Usain, tako kot meni.' Zdelo se mi je lepo."

Bolt – twitteraški rekorder

Po uradnih podatkih se je med olimpijskimi igrami Boltovo ime pojavilo v 150 milijonih tvitov. Z zmago v sprintu na 200 metrov je "generiral" kar 80 tisoč tvitov na minuto, medtem ko je z zmago na stometrski razdalji povzročil twittersko povodenj s 74 tisoč tviti na minuto. Tudi jamajška štafeta 4 x 100 metrov, v kateri je bil Bolt, je povzročila nekoliko manj odziva na Twitterju, in sicer le 52 tisoč tvitov na minuto. Tretji najbolj "tvitan" olimpijski dogodek, ki je povzročil, da se je na socialnem omrežju Twitter vsulo objav, je bila britanska olimpijska zmaga v tenisu z Andyjem Murrayjem v glavni vlogi (57 tisoč tvitov na minuto), za jamajško štafeto je ubranjeni olimpijski naslov ameriškega košarkarskega sanjskega moštva (41 tisoč tvitov na minuto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.