Šport
25 ogledov

Maribor potrdil tožbo Fisu: 4,85 milijona €

posvet o univerzijadi Nino Verdnik
Mestna občina Maribor (Mom) je potrdila, da je prejela tožbo s strani Mednarodne univerzitetne zveze (Fisu) v višini 4,85 milijona evrov zaradi odpovedi univerzijade 2013. Iz Mom so sporočili, da so se že povezali z odvetniško pisarno v Zürichu, ki bo pripravila odgovor na tožbo.

Milan Mikl bo verjetno tretji mariborski podžupan, ki bo svojo funkcijo opravlja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl je v sporočilu za javnost navedel: "V Mestni občini Maribor smo prejeto arbitražno tožbo vzeli zelo resno. Med koncem tedna smo jo analizirali z našimi slovenskimi odvetniki, danes pa smo za zastopanje v arbitražnem postopku pooblastili ugledno odvetniško družbo iz Züricha. Po njihovem nasvetu bomo za arbitra predlagali uglednega švicarskega odvetnika iz Ženeve. S Slovensko univerzitetno športno zvezo smo dogovorjeni, da bomo v postopku nastopili skupaj. Toženi so namreč oboji skupaj za 7,7 milijona evrov minus prejeta kotizacija v višini 2,85 milijona evrov. Naši švicarski odvetniki so se lotili dela in že pišejo odgovor na tožbo."

Kot je znano, je Slovenija zaradi nastalih kriznih gospodarskih razmer začetek marca letos odpovedala univerzijado, ki bi morala leta 2013 potekati v Mariboru in okolici. Fisu je že tedaj napovedala tožbo proti Mom in Slovenski univerzitetni športni zvezi, v tem času pa je tudi že našla novega prireditelja. To je italijanski Val di Fiemme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.