Šport
142 ogledov

Massi in Ferkova do dogovora

team to aMaze Saša Despot
Na kranjskem okrajnem sodišču bi se danes moralo začeti sojenje trenerju Andrei Massiju za grožnje, ki jih je leta 2012 v Schladmingu izrekel smučarki Maruši Ferk.

Vendar sta se tik pred začetkom sojenja Massi in Ferkova pogodila, smučarka pa je je sprejela Massijevo opravičilo. Postopek na sodišču je bil s tem zaključen.

Ferkova in Massi, vodja samostojne ekipe slovenske šampionke Tine Maze in njen življenjski sopotnik, sta se pred današnjim dnem tudi prek krovne Slovenske smučarske zveze že večkrat skušala dogovoriti glede dogodka, po katerem je Ferkova podala prijavo pristojnim organom. Massi je namreč na finalu svetovnega pokala v Schladmingu leta 2012 verbalno napadel Ferkovo in ji grozil. Ta je nato vložila tožbo za kaznivo dejanje grožnje, ki se po kazenskem zakoniku kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Danes je sodnica kranjskega okrajnega sodišča Milena Turuk sprtima stranema dala še eno priložnost, da pred začetkom sojenja dosežeta dogovor. Ferkova in Massi sta se nato za zaprtimi vrati pogovorila in oznanila, da je Ferkova sprejela opravičilo. O podrobnostih dogovora nista govorila, znano pa je, da si bosta delila sodne stroške, ki so nastali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.