Šport
27 ogledov

Massi: "Tina Maze je slovenska smučarija"

Maze Massi Kranjska Gora zlata lisica slalom Boštjan Tacol
Tudi Andrea Massi je po tekmah za zlato lisico stopil pred novinarske diktafone. "Jaz nisem odkopal bojne sekire," glede spora s Smučarsko zvezo Slovenije pravi vodja ekipe Tine Maze.

"Četrto mesto je lep uspeh. Žal niso bile stopničke, ampak v spodnjem delu se je videlo, da ni imela več prave energije, predvsem živčnega sistema. Videlo se je, da nima več bencina, ampak dala je vse od sebe. In ko je tako, se tekmovalcu ne more ničesar očitati," je po slalomu za zlato lisico dejal Andrea Massi.

Je bila Tina tudi psihološko prazna?
Poskušajte si odgovoriti sami, si nadeti dres, dodati vse, kar se je dogajalo, in tekmovati na domači tekmi z vsem občinstvom in biti edina tekmovalka, ki lahko napravi rezultat. Odgovorite si lahko sami.

ZLATA LISICA NA VAŠEM ZASLONU:

Lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo kak sestanek? Treba bo zakopati bojno sekiro.
Jaz nisem odkopal bojne sekire. Jaz sem se le branil oziroma me je branil Damijan Terpin glede stvari, ki jih je ustrelila Barbara Kürner Čad (v intervjuju za Dnevnik, op. a.). Odziv je bil tak, kot je bil. Imam zelo čisto vest. Predvsem pa, kar zadeva Tino, nimam dvomov. Je poštena tekmovalka, profesionalka, ki se obnaša tako, kot se mora. Mislim pa, da se morajo nekateri drugi še naučiti nekaj glede vedenja.

Se je vaša ekipa pripravljena usesti za isto mizo z vodstvom zveze?
Jaz sem se usedel za mizo s komerkoli, vselej sem pripravljen na razgovor. Žalitve proti Tini pa so bile zelo hude. Nisem vsega prebral, dovolj je bilo tisto od 20 odstotkov možganov Petre Majdič. ("Če bi imela v glavi 10 odstotkov tistega, kar ima Majdičeva … Veste, kakšna šampionka bi bila to," je po petkovi tiskovni konferenci dejal Tomaž Lovše, op. a.). Delujem tako, kot delujejo po vsej Evropi. Ne morem vas žaliti, ne da bi vi pričakovali določene posledice.

Te so lahko tudi pravne.
S tem se ukvarja Damijan Terpin, jaz se ukvarjam s športom. Pred tožbo so veliki koraki. Ampak, kar zadeva mene, žalitve niso usmerjene le proti Tini Maze, ampak proti vsej slovenski smučariji, ker Tina Maze je slovenska smučarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.