Šport
35 ogledov

Tina Maze: "Jaz lagati ne morem"

Maze Kranjska Gora zlata lisica slalom Boštjan Tacol
Tina Maze je priznala, da na tekmah za zlato lisico ni bila prava. "Ne morem lagati, da imam citroëna, če imam z Avtom Jarc dogovor že pet let in se vozim z njihovimi avtomobili," je pojasnila enega temeljnih razlogov zapleta s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS).

"Zelo sem zadovoljna. Nisem bila povsem 100%. Trebušna viroza se seveda odrazi na organizmu, kar sem čutila že na treningih. Tehnične discipline so zahtevna naloga. Če nisi 100%, hitro izgubljaš. Borila sem se, na to sem ponosna. Dokazala sem, da tudi razno razne polemike lahko pustim ob strani in se skoncentriram,“ je novinarjem po zaključku slalomske tekme kranjskogorske izvedbe Zlate lisice dejala Tina Maze.

Je to eden težjih slalomov v svetovnem pokalu?
Ja, težek je. Tudi podlaga je bila različna – v zgornjem delu je bilo ledeno, v spodnjem bolj 'grif' sneg. Razni prehodi … Res težek slalom, ki ga nisem imela toliko v nogah, kot bi morda pričakovala od domačega terena. Zaradi tega nisem imela praktično nobene prednosti. Podprora občinstva je bila super, tekma je bila pripravljena super in zadovoljna sem.

Kako gledate na januar, ki je bil izjemen?
Vesela sem sobotnega veleslalomskega rezultata. Da se približam … hahahha, Maja (Tina se prešerno nasmeji svoji sestri nedaleč stran, op. a.) …. Da se približam veleslalomistkam, kar mi daje veselje za naprej, da bom na veleslalomih v Andori bolj prepričana o formi v tej disciplini. Daleč od tega, da bi bila vožnja popolna, ampak v veleslalomu sem na pravi poti. Biti v vseh disciplinah med prvimi petimi sploh ni slabo.

Ste imeli sploh kaj časa za družino?
Sem, saj so tam zadaj, ne morete jih zgrešiti. Podpirajo me v dobrih in težkih trenutkih. Oni me najbolj poznajo. Fino je v njihovi družbi. Upam, da se tudi oni zabavajo, ne le trpijo z mano.

Tina peta na veleslalomu, Massi: "Sramota, da ima take težave v lastni zvezi"
Lovše Mazejevi namenja 212.000 € na sezono
SZS o ekipi Mazejeve: "Interpretirajo, kot jim ustreza"
Massi: "Nekateri delujejo le z denarjem"

Glede na vse, kar se je dogajalo, je bil to eden najtežjih vikendov svetovnega pokala za vas?
Da. Prvič mi je bilo doma ekstremno težko smučati, nisem bila sproščena. Seveda sem z navijači v izjemno dobrih odnosih, čutim njihovo podproro, 100%, ampak en delček mene ni 'štimal', in ko nekaj ne 'štima', je težko zgraditi ves mozaik. Eno je bila bolezen, drugo so bile polemike v medijih. Oziroma polemike … Saj ne vem, kaj so … Očitki, ki so v določenem momentu, nekaj let nazaj, veljali zame, ampak mislim, da ne držijo več. Ta sistem je zelo zahteven. Nobenemu tekmovalcu se ni lahko držati v njem. Želiš biti popoln, samo tako si lahko uspešen.

Kako bi opisali svoj odnos z vodstvom SZS, predvsem s predsednikom?
Zame ni nobenega odnosa. Odnosa … Zame osebnega odnosa ni. Profesionalni pa je. Držim se stvari, delam obveznosti za sponzorje, pazim, da se vidijo, seveda je to včasih težko. Napravila sem veliko spotov, za Hervis, Citroën, obveznosti za razne druge sponzorje. Če seveda nekdo opravlja obveznosti na profesionalni ravni, pričakuje, da jih bo delal tudi drugi. Zato se sprašujem, kje smo. Ne moremo se iti tako. Če obstaja neki dogovor, mora držati. Pač, nimam poravnanih obveznosti za nazaj.

Ste sami izpolnili vse obveznosti, ki ste jih imeli v pogodbi?
Izpolnila sem obveznosti … Težko mi je govoriti o tem, ker imam v glavi tekmo. Izpolnila sem obveznosti, ki ste jih videli in slišali. Ne morem lagati, da imam citroëna, če imam z Avtom Jarc dogovor že pet let in se vozim z njihovimi avtomobili.

Je bilo v pogodbi, da morate snemati reklamo za Citroën?
Če je v pogodbi, da se neka stvar snema, se akter še vedno lahko odloči … Jaz se lagati ne morem. To je imidž, ki ga imam in ga ne bom spreminjala. Nočem dajati ljudem nekaj drugega, kar sem. Samo to. Nobenih težav ne bi imela z izdelavo oglasa za Citroën, če bi vozila te avtomobile.

Vam je Tomaž Lovše čestital po tekmi?
Je, ampak čestitk nekoga, ki pred tekmo, za katero točno ve, kaj pomeni zame in za vso Slovenijo … Čestitke nisem želela sprejeti.

Komentarjev 9
  • jaki 19:33 23.januar 2012.

    pol pa tapru obdeli, ne pa da je sitna, ker nč ne nardiš!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:41 23.januar 2012.

    jaki@ne morem istočasno pisat in tvojo ženo obdelovat,zato me ni blo.Moram rečt,da je dobra v ...............................................

  • jaki 18:00 23.januar 2012.

    Ja križar, kje si pa bil tolk cajta? Spet v Begunjah na rehabilitaciji?