Šport
34 ogledov

Tina: "Za mano eden najtežjih vikendov"

Tina Maze Boštjan Tacol
Tina Maze počiva ob morju in tuhta, da bi se morda celo bolje znašla v živalskem vrtu kot med hudobnimi ljudmi. Nežka Poljanšek, Tinina fizioterapevtka, je pojasnila svoje pogled na breme sporov na Črnjankinih ramenih.

"Upam, da si v tem tednu naberem novih moči, popolnoma ozdravim in potem veselo na delo. Danes počivam ob morju, vonjam jod, opazujem galebe, kako se igrajo na nebu. Ali mislite, da so tudi med njimi takšni, ki želijo škoditi? ... Kdo ve? ... Jaz mislim, da živali niso tako nevoščljive. Ne poznajo takšne psihološke hudobije. Ne delajo se prijazne, nato pa ugriznejo, napadejo posrednika. Če živali vzameš nekaj, kar je njihovega, napadejo tistega, ki je vzel! In tako je tudi prav. Včasih se mi zdi, da bi se sama bolje znašla v živalskem vrtu kot med nevoščljivimi, hudobnimi in zaigranimi ljudmi. Vsekakor je za mano eden najtežjih vikendov, vašo iskreno podporo pa bom nosila s sabo za vedno! Hvala," je navijačem na svoji spletni strani sporočila Tina Maze.

KRANJSKA GORA NA VAŠEM ZASLONU:

"Tini boji z zvezo pijejo energijo"

"Vidim, kako Tini ti boji s smučarsko zvezo pijejo energijo. Ne more se boriti na dveh frontah. Zelo se trudi, da bi šlo mimo nje, a ne gre, ker je čustvena ženska. Veliko se pogovarjava o tem. Tudi na startu opažam, da ima čisto drugačno ogrevanje kot takrat, ko je vse v redu. Takšne stvari zelo vplivajo nanjo. Zdelala pa jo je tudi viroza. V vseh ključnih trenutkih opažam razliko. Na Tino okolica vpliva zelo stimulativno. Če ne bi bilo tega (medijskega boja med predsednikom SZS Tomažem Lovšetom in njenim taborom, op. a.), bi bila v slalomu na stopničkah, če ne celo zmagala, in na veleslalomu tudi," je prepričana Nežka Poljanšek, ki je v ekipi Team to aMaze odgovorna za fizioterapijo.

In še nekaj odzivov. Franci Petek, nekdanji skakalec, o vnovič obujenih sporih meni: "Preveč žogic je bilo že v eno ali drugo stran. Jasno je, da ima vsaka organizacija pravila, ki jih morajo spoštovati tako eni kot drugi. V vseh primerih, ne le v tem." Tjaša Andree Prosenc, odvetnica in dolgoletna funkcionarka Olimpijskega komiteja Slovenije, je prepričana, da čas netenja ognja ni pravi: "Ni mi všeč, da so se spravili na Tino tik pred zdajci. Ona je naš paradni konj, v trenutku, ko se je pripravljala na pomemben nastop, so jo zmotili. To naj uredijo v pisarnah in ne pred javnostjo. Vsak bi moral paziti nase, ni prav, da pljuvaš v lastno skledo."

Komentarjev 5
  • schtekel 18:34 23.januar 2012.

    Ne komentiram:kjer je bil Lovše,je za njim ostalo pogorišče(Peko,itd),on pa za par miljončkov bogatejši.....je glavni pogajalec Agrokorja za nakup Mercatorja...briga ga Slovenija...njega zanima samo denar,denar.....na živce mu ne gre Tina...Massi ve preveč o njegovih italijanskih povezavah....

  • Trsten 18:00 23.januar 2012.

    Tina je kao nek fuzbalist ali tensać ali nek rokometni profi ali nek miljonar.Kaj se zdaj preserava. Saj ne ve več kam z denarjem. Naj gre vozit za Italijo ali culukafrijo, če hoče nagmadit še več miljonov.Pri ...prikaži več meni je zgubilanvse pike.

  • skat 17:18 23.januar 2012.

    +Ja, če se že od začetka financiraš sam.