Šport
187 ogledov

Terpin: "Grožnje s SDS si je Lovše izmislil"

damijan terpin odvetnik Žurnal24 main
Odvetnik Tine Maze se je odzval na obtožbe Tomaža Lovšeta, predsednika Smučarske zveze Slovenije: "Grožnje s SDS si je izmislil, tako kot to, da je Tina zbežala s snemanja (za Citroën, op. a.). Tina je spot posnela, Lovše pa grozljivo laže."

"Predsednik me je začel izzivati, češ da sem imel dolg nos na štetju volilnih glasov na Gospodarskem razstavišču, kjer je SDS organizirala večer. Začudeno sem ga pogledal, rekoč, da bomo videli, kako se bo stvar politično razpletla in kdo bo mandatar, nič drugega. Nato je začel nakladati, da ima on boljše stike od mene v SDS. Dejal sem, da ni problema, vsak ima svoje. S tem se ne obremenjujem. Ne razumem, kakšno zvezo ima politika v tej zadevi. Grožnje s SDS si je izmislil, tako kot to, da je Tina zbežala s snemanja (za Citroën, op. a.). Tina je spot posnela, Lovše pa grozljivo laže. To je dodatna laž, ki si jo je izmislil, ker je popolnoma izgubil živce. Nima več nadzora nad situacijo, ker je stvar tako zavozil, da je zdaj v kotu in ne more nikamor," je bil neposreden Damijan Terpin, odvetnik Tine Maze, ki je pojasnil še ozadje snemanja za posamični in skupinski oglas za Citroën.

"V moji pisarni smo septembra ob prisotnosti Vlada Makuca in Barbare Kürner Čad zelo jasno rekli, da mi individualnih spotov za Citroën ne bomo delali. Preprosto zato, ker že imamo pogodbo z Avtom Jarc in vsi vedo, da Tina Maze vozi drugi avtomobil. Zaradi svojega dostojanstva ne more delati spota za konkurenčno podjetje. To ne bi bilo v skladu z dostojanstvom športnika. Oni (SZS, op. a.) so to vzeli na znanje. Ko je bilo treba snemati spot za Citroën, nam je Tomi Trbovc (tiskovni predstavnik SZS, op. a.) poslal scenarij spota, iz katerega je bilo razvidno, da mora snemati individualni spot. Čadovi sem odgovoril po elektronski pošti, da individualnega spota ne bomo delali, pač pa bomo napravili, če želijo, skupinskega, kot smo se dogovorili. Kmalu potem dobim od Trbovca novi scenarij za skupinski spot, ki ga je Tina posnela. Ker nam je poslal scenarij za skupinski spot, pomeni, da so oni vzeli na znanje dogovor, ki smo ga sklenili v moji pisarni. Vse ostalo so laži," je dodal Terpin: "Pogodba ni bila kršena, ker smo se tako dogovorili."

Maze Kranjska Gora zlata lisica slalom | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Glede domnevnega fascikla pritožb glede prekrškov Tine Maze, ki ga hranijo na zvezi, je odvrnil: "Pritožbe so bile, ko je bila Tina v Ameriki. Polde Flisar skrbi, da gre Tina urejena pred kamero, da se vidijo napisi ... Tega v Ameriki niso imeli. Enkrat ali dvakrat se je zgodilo, da je imela zapeto bundo in se napis Hervisa ni videl. A če greste pogledat sobotne intervjuje, ki sta ju dali drugi dve slovenski reprezentantki za slovensko televizijo ... Prav tako se pri eni ni videl napis Hervis in nekateri drugi. Če bi takšne malenkostne zadeve šteli za kršitve, jih lahko vsi napišemo za cele fascikle, ampak za vse smučarje. To so njegovi (Lovšetovi, op. a.) izgovori. S tem, ko pravi, da ne izpolnjujemo sponzorskih obveznosti, ima izgovor, da ne izplača premij za lansko leto. Stalno govori, da bo premije izplačal, ko bo ona izpolnjevala sponzorske obveznosti do SZS. To so čisti izgovori. Vprašajte Hervis, ali so bili zadovoljni, ko smo naredili krasen spot z Ivico Kostelićem. Vprašajte Petrol – šli smo se fotografirat, ni bilo nobenih težav. Vprašajte Amicus, imeli smo dogodek v Portorožu, ni bilo nobenih težav. Zato so to izmišljotine. Seveda individualnih spotov za Citroën ne moremo delati, ker smo že prej imeli pogodbo z drugim podjetjem, kar je nesprejemljivo glede dostojanstva športnice. Skupinske spote pa smo naredili."

Kaj konkretno bi morala reči v spotu za Citroën? "V spotu bi morala reči, da je citroën najboljši avto. Približno, nekaj podobnega. V tem smislu gre za njeno dostojanstvo. Ne more dveh konkurenčnih podjetij promovirati istočasno. To pa je pripravljena narediti kot članica zveze oziroma reprezentantka, skupaj z ostalimi reprezentanti, ker je Citroën sponzor SZS. Do tu ni problema," je odvrnil Terpin in se ozrl še k eni od poti za zgladitev spora: "Najprej je treba, da se osebne zadeve, ki so nedostojne, zaključijo. In potem ne bo težava priti do pametnega dogovora. Pogoj je, da se opravičijo. Pričakujemo opravičilo Tomaža Lovšeta."

Komentarjev 12
  • hubertfast 10:10 24.januar 2012.

    Verjamem, da je resnica na Tinini strani, naj se plača kar je dogovorjeno.

  • oneofmany 10:22 23.januar 2012.

    po slovenskem pravopisu je s SDS prav, saj je prva črka druge besede S, izgovori pa se z :)

  • Filipka 10:17 23.januar 2012.

    Pa dajte že težit s temi rezulati. Lovše ji je lepo povedal, če ji kaj ne paše in če se ne bo držala pravil SZS naj spoka v drugo reprezentanco! In ta njen Massi in Trpin naj greta razbijat škatle ...prikaži več v kako drugo reprezentanco. Banda makaronarska. Samo za denar jim gre!