Šport
17 ogledov

Matić: "Vedeli smo, da Maribor igra dober nogomet"

maribor Anže Petkovšek
O precejšnjem razočaranju nogometašev Chelseaja po sinočnjem remiju v Ljudskem vrtu (1:1) zgovorno priča dejstvo, da je bilo v mešani coni težko priti do njihovih izjav, saj so eden za drugim molče odcapljali proti klubskemu avtobusu.

Eden redkih, ki je postregel z izjavo za številne predstavnike sedme sile, je bil Nemanja Matić, strelec izenačujočega zadetka: "Morda so nekateri pričakovali lahko tekmo, vendar je igralci vsekakor nismo. Vedeli smo, da je Maribor sposoben odigrati odlično srečanje, saj so remizirali proti Sportingu pred domačimi navijači ter v gosteh pri Schalkeju. S tem so potrdili, da igrajo dober nogomet. Trener nam je pred tekmo pokazal nekaj posnetkov in nas opozoril na nevarnosti."

Ob koncu polčasa v težavah

Kljub Mourinhovim opozorilom so imeli nogometaši vodilne zasedbe angleškega prvenstva obilo težav z razpoloženimi domačini. "V prvih petnajstih minutah smo kontrolirali tekmo, nato pa je Maribor zaigral boljše in prišel do nekaterih priložnosti za zadetek. V drugem delu prvega polčasa smo imeli kar nekaj težav," je priznal Matić, ki je bil bolj zadovoljen s predstavo svojega moštva v drugem polčasu: "Maribor je dosegel lep zadetek in nato ob pomoči svojih navijačev še nekajkrat zapretil. Uspeli smo izenačiti, nato pa smo v končnici tekme zapravili priložnost za zmago. Ob doseženem zadetku je pomembno delo opravil John Terry, sam pa sem dobro reagiral na njegovo podajo. Upam, da bo v prihodnje dosegel še več zadetkov."

Pred slovesom od mariborskega štadiona je 26-letni nogometaš potrdil, da remi vendarle ni potešil apetitov zvezdniškega moštva: "Seveda nismo zadovoljni z remijem. Zavedamo se, da nismo igrali dobro, vendar smo še vedno na prvem mestu v skupini. Prepričan sem, da bomo na tem položaju ostali tudi po zadnjih dveh tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.