Šport
55 ogledov

Viler: "Nekaj stvari smo si povedali v obraz"

maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora ostajajo v igri za napredovanje v osmino finala Lige prvakov. Odlična predstava proti vodilni ekipi angleške Premier lige je večino zadovoljila, a se zavedajo, da njihov cilj še ni izpolnjen.

"Super tekma z naše strani, kot ste lahko videli tudi sami. V prvih desetih minutah so nam skrili žogo, nato pa nam je uspelo nekaj podaj in smo videli, da se z njimi da igrati in na tem smo gradili. Lahko smo ponosni nase, točka proti Chelseaju je super. Glede na blamažo pred dvema tednoma si kaj takega nihče ni predstavljal, nihče nam ni pripisoval niti odstotka možnosti. Toda s kolektivnim duhom in žrtvovanjem nam je uspelo. Pred to tekmo smo si povedali nekaj stvari v 'faco' in mogoče je to dobra stvar za naprej," je vtise po remiju proti Chelseaju strnil Mitja Viler

Maribor je lani prezimil v Evropi, od slednje se je poslovil v 1/16 finala Evropske lige proti Sevilli. Tudi letos bi se znalo zgoditi, da Štajerci decembra še ne bodo končali evropskih nastopov. "Tudi Chelsea se bo moral boriti do konca, saj še nima zagotovljenega napredovanja. Skupina je izenačena in v Lizbono gremo z odprtimi kartami. Tudi tretje mesto bi nas zadovoljilo, vendar pa glede na to, kakšne možnosti se nam odpirajo, tudi drugo mesto ni nedosegljivo. Radi bi prezimili v Evropi, saj je potem lažje trenirati v težkih razmerah in storili bomo vse, da nam to uspe. V snegu bo lažje trenirati za Evropo," je dejal primorski bočni nogometaš.

Viler, ki je zakrivil enajstmetrovko nad Edenom Hazardom v 85. minuti, iz katere je prav Belgijec zapravil zmago Londončanov, je razkril, da je, po njegovem mnenju, Hazard najboljši igralec čete Joséja Mourinha. "On je najtežji za pokrivanje. Takšen igralec kot je on ... Videli ste, koliko prekrškov smo storili na njem, a on takoj vstane. Ima neverjeten strel. Ne zasluži kar tako 300.000 evrov na teden," dejal nekdanji igralec Kopra, ki je imel v zadnjem obdobju kar nekaj smole s kartoni in avtogoli. In kaj mu je rojilo po glavi po prekršku nad Hazardom: "Pa kje spet jaz?!", je odvrnil. In po strelu, ki ga je Jasmin Handanović ubranil: "Ima Boga!", je z nasmehom odvrnil Viler, ki se nadeja, da bo remi dobra popotnica za preizkušnje v Prvi ligi TS. "Upam, da bo to prelomnica. V naslednjih tekmah imamo precej ugoden razpored in to moramo vzeti z obema rokama."

Zahović: "V Lizbono po zmago"

Čeprav so Mariborčani padli na zadnje mesto skupine G, pa jim položaj na lestvici omogoča, da si ob vsaj štirih osvojenih točkah v zadnjih dveh kolih lahko priborijo tudi uvrstitev v osmino finala Lige prvakov. "Normalno, borili se bomo do konca. S kalkulacijami se ne obremenjujemo, mislimo na vsako tekmo posebej. Tudi v Lizbono gremo po zmago, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," je po srečanju dejal Luka Zahović.

Mladi napadalec, ki je proti Sportingu zadel za točko, je imel pri izidu 1:0 izjemno priložnost za povišanje prednosti, a je hitro žogo Vilerja poslal čez prazna vrata, ko je bil le nekaj metrov oddaljen od gola. "Moral bi zadeti. Žoga je bila ostra, hitro je prišla do mene, med potjo se je tudi odbila in spremenila smer, vendar bi moral zadeti. Se zgodi, treba je dvigniti glavo in iti naprej. V drugem polčasu smo malce padli, tempo je bil zelo visok," je situacijo opisal Zahović.

Tudi on se je strinjal z Vilerjem, da je Hazard najbolj neugoden igralec Chelseaja. "Hazard je najboljši. Zelo je eksploziven in samozavesten. Ne moreš mu priti blizu," je dejal Zahović, ki se ne obremenjuje s tem, ali bo na spisku Srečka Katanca za tekmi Slovenije z Anglijo in Kolumbijo, ki ga bo selektor objavil v prihajajočih dneh. "Nimam pojma (ali sem na seznamu, op. a.). Po mojem ne, a bomo videli. O tem ne razmišljam preveč," je dejal vedno mirni mladenič.

Mertelj: "Rezultat bo odmeval po Evropi"

maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Težka tekma proti odlični ekipi, ki točno ve, kaj hoče. Dobro smo jih onemogočili, prisilili smo jih, da so nastopili z najbolj ofenzivno ekipo, mi pa smo dobro zapirali. Gre za veliko stvar in mislim, da bo ta rezultat odmeval v Evropi," je srečanje ocenil Aleš Mertelj, ki je opravil veliko 'umazanega' dela na sredini igrišča. 

"Približujemo se našemu cilju, do zadnje tekme želimo biti v igri za napredovanje. Skupina je zelo pestra, vsi smo nagneteni skupaj. Tekma v Lizboni bo gotovo povsem drugačna, kot je bila tista proti Sportingu v Ljudskem vrtu. Bomo videli, vse je mogoče. Zmožni smo marsičesa in to moramo tudi pokazati v igri," je zaključil gorenjski vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.