Šport
36 ogledov

"Še vedno smo v igri za napredovanje"

maribor Anže Petkovšek
Mariborski trener Ante Šimundža je skupaj s svojimi izbranci na igrišču proslavil veliko točko proti Chelseaju, precej bolj mirno pa je nekaj minut po koncu dvoboja pokomentiral razplet.

"Mislim, da smo spremljali fantastičen spektakel v režiji obeh ekip. Odigrali smo odlično tekmo in potrdili, da smo zasluženo v tem tekmovanju," je dejal Ante Šimundža, ki se je v nadaljevanju dotaknil zamujenih priložnosti: "Imeli smo nekaj lepih situacij za povišanje vodstva, vendar je takšen pač nogomet. Na koncu bi lahko celo izgubili točko, zato moramo biti zadovoljni."

"Na prvi tekmi je šlo Chelseaju vse kot po maslu in zadel iz vsake priložnosti. Do prvega gola smo bili v Londonu enakovredni. Vedeli smo, da se takšna tekma ne mora ponoviti in tako je tudi bilo. Skušali smo se čim boljše pripraviti in ne razmišljati o preteklosti. Veliko stvari se je dogajalo v  zadnjih tednih, a so bili igralci osredotočeni na tekmo. Fantje morajo vedeti, da je vsaka tekma zelo pomembna. Tokrat smo bili kot ekipa in posamezniki taktično precej boljši," se je trener Maribora še enkrat dotaknil težav, ki so v zadnjih tednih spremljale njegovo zasedbo.

Mariborska obramba je bila tokrat na precej višjem nivoju, tako kot tudi celotno moštvo, kar je Šimundža potrdil z besedami: "Rajčević in Arghus sta odigrala odlično tekmo in izpolnila vse naloge. Ibraimi se je vklopil v odlično predstavo celotne ekipe in vse skupaj okronal z zadetkom. Prispeval je izjemno energijo in pričakujem, da bo tako nadaljeval."

"Imamo tri točke in smo še vedno v igri za napredovanje, vednar se s tem ne obremenjujemo. Ko bo konec skupinskega dela bomo sešteli točke, prej pa ne bomo kalkulirali. Lahko se veselimo naslednjih tekem," je točkovno stanje v skupini G pokomentiral Šimundža, ki je za konec pohvalil tudi mariborsko publiko: "Navijači so nam dali dodaten impulz in nas podprli v težkih trenutkih ter dokazali, da so naš dvanajsti igralec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.