Šport
35 ogledov

Małysz se je za Dakar zredil

Adam Malysz med slovesom. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Eden najboljših smučarjev skakalcev vseh časov Adam Małysz je letos daleč stran od novoletne turneje smučarjev skakalcev. Poljak se z mitsubishijem prvič meri na vzdržljivostnem reliju Dakar. Po prvi etapi je med avtomobilisti v skupnem seštevku na 70. mestu.

Za Adamom Małyszem je premierna etapa na najtežjem vzdržljivostnem reliju na svetu Dakar, ki ga od leta 2009 gosti Južna Amerika. Poljski smučarski skakalec, ki je ob koncu lanske sezone v Planici skakalne smuči postavil v kot, je končno začel živeti svoje druge sanje – dirkanje z avtomobili.

Małysz, ki je v svetovnem pokalu v smučarskih skokih zmagal na 39 tekmah, v letih 2001, 2002, 2003 in 2007 pa je bil izbran za najboljšega športnika v svoji domovini, se na brezpotjih Južne Amerike s konkurenco meri v mitsubishiju pajero, ob boku pa mu stoji izkušeni sovoznik Rafal Michal. Čeprav se zaveda, da se na premiernem nastopu ne bo mogel kosati z najboljšimi, pa je njegov cilj, da bo dokončal dirko in po 14. etapah prispel v Limo. Po prvi etapi med več kot 150 avtomobilskimi posadkami zaseda 70. mesto.

"Predvsem si želim končati dirko. Reli je velik izziv, saj je najtežji med vsemi. Zame je vse novo. Vem, da se ne morem meriti z najboljšimi, vendar pa so zame vsi, ki nastopijo tukaj, zmagovalci. V zraku sem bil vedno sam, v avtomobilu pa je potrebno sodelovanje. Vem, da ima Michal zaupanje vame, sam pa računam na njegove izkušnje. Poslušam njegove nasvete, do zdaj sem se že veliko naučil. Psihično sem se pripravil tako kot pred vsako pomembno tekmo v skokih. Za razliko od skokov, kjer sem moral paziti na težo, sem se moral za reli ojačati, pridobiti na teži in moči. V dirkanju zelo uživam," je za v pogovoru za Eurosport dejal 35-letni Małysz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.