Šport
28 ogledov

Mayweather slavil ob glasnih žvižgih

Mayweather
1/7
Reuters
Floyd Mayweather Jr. je osvojil naslov svetovnega boksarskega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBC. V Las Vegasu je s knock outom v četrti rundi ugnal Victorja Ortiza in po 42 dvobojih, 26 jih je dobil predčasno, ostal nepremagan. Dvoboj pa je zaznamovala odločila nešportna poteza zmagovalca.

Floyd Mayweather je bil deležen žvižgov in glasnih vzklikov neodobravanja, saj je do zmage prišel na sporen način. Victor Ortiz ga je v četrti rundi udaril z glavo in sodnik Joe Cortez ga je kaznoval. Ortiz se je Mayweatherju nato po premoru opravičil in mu ponudil dotik z rokavicama, Mayweather pa ga je nezaščitenega in povsem nepripravljenega že trenutek pozneje silovito udaril in podrl na tla.

Ortiz je svetovni prvak postal 16. aprila letos, ko je premagal Andreja Berta. Slednji je v Biloxiju 4. septembra premagal Dejana Zavca in mu odvzel naslov svetovnega prvaka po verziji IBF.

Ključni trenutki borbe v videu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.