Šport
24 ogledov

Mazejeva bi raje tekmo kot trening

Tina Maze Reuters
Tina Maze. Slovenska zimska kraljična se te dni mudi na avstrijskem ledeniku Möltall, kjer pili slog za prvo tekmo svetovnega pokala v Söldnu.

Do začetka sezone svetovnega pokala je manj kot mesec dni, najboljša slovenska smučarka Tina Maze pa se te dni mudi na avstrijskem ledeniku Möltall. "Treninga ni nikoli preveč. Si pa Tina veliko bolj želi čimprejšnjega začetka sezone, saj je bolj tekmovalen tip človeka, kot pa da bi uživala v treningu," pojasnjuje prvi mož Team to aMaze, Andrea Massi.

"Hočem pošteno borbo"

Svetovna veleslalomska prvakinja trenira po dve oziroma eno disciplino na dan (prednost imata slalom in veleslalom). "Moja največja dilema je to, v kolikšni meri sprostiti frekvenco treninga, da bi imela Tina čim več podlage za ključno obdobje sezone, ki bo januarja in februarja," je Massi razkril skrbi ter nadaljeval s komentarjem poškodbe tekmice Marie Riesch: "Dovolj dela imam s svojo ekipo in konkurenco jemljem le kot sredstvo za preverjanje našega dela. Žal mi je, če je poškodovana, saj si želim, da Tina tekmice premaga v poštenem boju."

Ekipa slovenske smučarske kraljice se je ta teden v Möltallu lahko primerjala s Finko Tanjo Poutiainen, v sredo in četrtek pa se bo lahko kosala še z italijansko ekipo. "V zadnjih treh dneh je sem prišel cel svet, ker so pogoji za delo odlični," pravi Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.