Šport
35 ogledov

Mazejeva ima novo službo

tina maze EPA
Tina Maze bo ta konec tedna strokovna komentatorka na televiziji Eurosport ob prenosih alpskega smučanja.

Ljubitelji alpskega smučanja bodo konec tedna lahko spoznali olimpijsko in svetovno prvakinjo Tino Maze v nekoliko drugačni vlogi. Šampionka bo namreč strokovna komentatorka na televiziji Eurosport ob prenosih iz Val d'Isera in Äreju.

“V čast mi je, da bom tokrat lahko članica komentatorske ekipe Eurosporta, kjer so zimski športi tako rekoč doma. Komaj čakam, da bom z gledalci delila svoje smučarsko znanje in izkušnje, ki sem si jih pridobila v tekmovalni karieri,” je povedala Mazejeva. Pri Eurosportu so že prej sicer že angažirali tudi velikana smučarskih skokov Martina Schmitta in Adama Malysza.

“To, da se nam  pri naših prenosih pridružuje smučarska prvakinja svetovnega pokala, je za nas ogromna pridobitev. Eurosport na področju tehno­logije, vsebin in tudi strokovnih komentatorskih kadrov ogromno posveča temu, da gledalcem šport približa do te mere, da se v njih vzbudi prava športna strast. To bodo tokrat lahko izkusili s Tino Maze, kraljico snežnih strmin in olim­pijsko ter svetovno prvakinjo, ki jim bo s svojim strokovnim znanjem omogočila tisto pravo razumevanje in resnično izkušnjo alpskega smučanja,” pa je ob novi pridobitvi dejal Arnaud Simon, višji podpredsednik za vsebine in produkcijo pri Euros­portu.

"Tina Maze bo v živo pred in po vsaki tekmi strokovno analizirala vožnjo, teren in pogoje. Tina je ena izmed šestih tekmovalk v zgodovini športa, ki jim je us­pelo osvojiti vseh pet disciplin svetovnega pokala, zato bo s svojim raznovrst­nim znanjem lahko brez težav pokrivala vse tekme tega vikenda," so še zapisali pri Eurosportu.

Prenosi pri katerih bo sodelovala slovenska šampionka:

Sobota, 12. december:

09:15 – 10:30: Prva vožnja moškega veleslaloma v Val d’Isèru

10:30 – 11:30: Prva vožnja ženskega veleslaloma v Åreju

12:15 – 13:30: Druga vožnja moškega veleslaloma v Val d’Isèru

13:30 – 14:30: Prva vožnja ženskega veleslaloma v Åreju

Nedelja, 13. december:

09:15 – 10:30: Prva vožnja moškega slaloma v Val d’Isèru

10:30 – 11:30: Prva vožnja ženskega slaloma v Åreju

12:30 – 13:30: Druga vožnja moškega slaloma v Val d’Isèru

13:30 – 14:30: Druga vožnja ženskega slaloma v Åreju


Mazejeva bo svoje strokovne komentarje predstavila tudi v novi enourni oddaji “Wintersports Today”, v kateri gledalci dobijo strnjen pregled vseh športnih vr­huncev dneva. “Wintersports Today” je na sporedu ob 17.45 v soboto in ob 19.00 v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.