Šport
4177 ogledov

McGregorju sporoča: "Dokazal si, da si umazan in zloben človek"

habib nurmagomedov Epa
Najslavnejši UFC borec na svetu je z neokusno opazko izzval vsesplošno zgražanje javnosti.

Upokojeni UFC prvak Habib Nurmagomedov meni, da je zapis Conorja McGregorja o njegovem pokojnem očetu neizpodbiten dokaz, da je irski zvezdnik "zloben" in "umazan" človek.

Najnovejši spor UFC zvezdnikov izvira iz komentarja po koncu Irčevega tretjega dvoboja z Dustinom Poirierjem. Potem ko je moral McGregor zaradi zloma noge še drugič zapored priznati premoč Američanu, je neporaženi Nurmagomedov to komentiral z besedami: "Dobro vedno premaga zlo."

Conor McGregor | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zloglasnega Irca je komentar podžgal k žaljivemu zapisu. "Covid je dober in oče je zloben?" je nekdanjega tekmeca zbodel McGregor. Zapis se nanaša na Habibovega pokojnega očeta, ki je umrl zaradi zapletov po okužbi s koronavirusom.

Nurmagomedov se je incidenta dotaknil v pogovoru z Mikom Tysonom med gostovanjem v oddaji Hotboxin'. "Samo zlobni ljudje govorijo o očetih, ženah, otrocih, veri. Normalen človek se takšnih tem izogiba. Ko je objavil zapis o mojem očetu, je bil verjetno pijan. Takšne objave naslednji dan vedno izbriše. Ko se zave, kaj je storil, objavo izbriše. To počne ves čas," je dejal.

Tyson je ob tem pripomnil, da v borilnih športnih nič ni sveto in da nobena tema ne more biti nedotakljiva. "Se strinjam, če s tem promoviraš dvoboj. A govoriti na takšen način o nekom, ki ni več z nami? S takšnimi izjavami o pokojniku samo dokažeš, kako umazan si v resnici. Če si eden najboljših borcev na svetu in udariš 70-letnika, s tem največ poveš o sebi. Imaš svoje starše, otroke. Kako lahko počneš takšne reči? Ne razumem, zakaj ga ljudje, ki ga obkrožajo, pri tem ne ustavijo," je odvrnil Dagestanec.

"Ko postaneš bogat in slaven, te začnejo obkrožati napačni ljudje. Kdor te ima rad, ti bo povedal resnico, lažni prijatelji pa te bodo vedno hvalili, ker te ne želijo razjeziti ali ogroziti cone udobja. Pravim ljudem je vseeno za takšne reči. Ob tebi so bili, preden si postal slaven. Vseeno jim je za tvoj denar. Preprosto te imajo radi. Mislim, da so ga ti ljudje zapustili. Ne obkrožajo ga tisti, ki so bili ob njem, preden je postal šampion. Vsak potrebuje nekoga, ki ti svetuje, kaj je prav in kaj ni," je prepričan nekdanji prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice