Šport
16040 ogledov

McGregor pokazal nogo dva tedna po porazu proti Poirierju

conor mcgregor Instagram

Favoriziranega nekdanjega UFC svetovnega prvaka v peresni in lahki kategoriji Conorja McGregorja je 24. januarja na obračunu z Abu Dabiju s tehničnim nokavtom šokiral Dustin Poirier.

Ameriški zvezdnik mešanih borilnih veščin se je tako McGregorju oddolžil za poraz pred sedmimi leti in mu prizadejal sploh prvi nokavt v karieri. Oba borca sta po dvoboju dala jasno vedeti, da se bosta v prihodnosti pomerila še tretjič.

Poirier je do zmage prišel predvsem po zaslugi natančno odmerjenih udarcev v spodnji del nasprotnikove noge.

mcgregor poirier Brutalno Šport To je trenutek, ko je McGregorjeva noga odpovedala

 | Avtor: Instagram Instagram
Ker McGregor udarcev ni ustrezno blokiral, je noga iz sekunde v sekundo bolj popuščala, dokler ni "zloglasni" Irec povsem izgubil občutek v spodnjem delu okončine, kar je Poirier s pridom izkoristil.

McGregorjeva noga je bil po dvoboju v tako slabem stanju, da si je moral pri hoji pomagati s berglami.

Stanje se v dveh tednih ni kaj bistveno spremenilo, saj Irčeva noga po obliki še kar spominja na žogo za ameriški nogomet. Na predelu golenu je še vedno prisotna velika oteknila, zaradi česar so zdravniki McGregorju predlagali kar polletni počitek.

Predvideno 180-dnevno prepoved nastopanja bi lahko skrajšali na podlagi strokovnega mnenja, če bodo z rentgenskim slikanjem dokazali, da se je golen v celoti zacelila.

 | Avtor: Instagram Instagram