Šport
8420 ogledov

To je trenutek, ko je McGregorjeva noga odpovedala

mcgregor poirier Print Screen
Dustin Poirier je z izdelano strategijo na dogodku UFC 257 uspel presenetiti Conorja McGregorja.

Conor McGregor je na drugem obračunu z Dustinom Poirierjem doživel prvi nokavt v njegovi karieri.

Conor McGregor Video Šport McGregor doživel prvi nokavt v karieri!

Ameriški UFC borec je favoriziranega Irca ugnal s pomočjo natančnih udarcev v meča, zaradi česar je nasprotnik povsem izgubil občutek v desni nogi. Poškodba je bila tako huda, da je McGregor po dvoboju pristal na berglah.

"Moja noga je povsem mrtva. Čeprav sem imel občutek, da blokiram njegove udarce, so se mi zažirali v nogo," je priznal nekdanji prvak lahke in peresne kategorije. "Noga ni bila več prava, jaz pa nisem uspel prilagoditi. Čestitke Dustinu," je dodal.

McGregorjeva noga je bila po dvoboju v katastrofalnem stanju, na spletu pa se je pojavil tudi počasen posnetek usodnega udarca, po katerem je zloglasni Irec zdržal samo še 15 sekund.

Strokovnjak za športne poškodbe in rehabilitacjo dr. Brian Sutterer je pojasnil, da je šlo pri poškodbi za kumulativni učinek natančno odmerjenih udarcev. "Tarča udarcev v ta predel je skupni fibularni živec, ki mišici omogoča nadzor nad spodnjim delom noge," je povedal Sutterer in dodal, da gre za površinski živec, ki je zaradi bližine koži dovzetnejši za poškodbe. "Ob ponavljajočih se udarcih pride do začasne poškodbe živcev, kar povzroči občutek mrtve noge."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Priložnost za kritiko na račun McGregorja je izkoristil tudi njegov rival Habib Nurmagomedov, katerega je poraženi Irec nemudoma izzval na povratni dvoboj. V taboru upokojenega prvaka sicer menijo, da to ne bi bila najboljša ideja.

"Habib bi ga razbil. Od njunega prvega dvoboja je še napredoval, medtem ko pri McGregorju ne vidim napredka. Mislim, da je celo nazadoval. Tega dvoboja ne boste dočakali," je prepričan trener Nurmagomedova Javier Mendez.

Conor McGregor UFC Šport Habib zbodel padlega Conorja, ta mu ni ostal dolžan

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.