Šport
11 ogledov

Znano ime biatlonskega grešnika

Eduard Latypov Profimedias
Dopinški grešnik, ki si je pomagal z zdaj nedovoljenim zdravilom meldonium in imena katerega mednarodna biatlonska zveza (IBU) še ni razkrila, ni več neznan. Ruska biatlonska zveza je sporočila, da gre za njihovega biatlonca Eduarda Latipova.

Eduard Latipov je svetovni mladinski prvak iz leta 2015, ni pa v ruski postavi na svetovnem prvenstvu, ki v teh dneh poteka v norveškem Oslu.

Krovna zveza IBU je danes razkrila pozitivni test, vendar ni sporočila, za koga gre, razkrili niso niti tega, ali gre za biatlonca ali biatlonko. Vzorec so odvzeli februarja med tekmovanjem za pokal Ibu.

Zveza je sporočila, da so osumljenega športnika začasno suspendirali, zaradi varovanja osebnih podatkov pa za zdaj niso razkrili ne narodnosti ne spola kršitelja dopinških pravil. Ima namreč pravico zahtevati še analizo vzorca B.

Sledil Šarapovi

Pred dnevi je pozitiven rezultat na testu po odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu priznala tudi teniška zvezdnica Marija Šarapova, krivdo pa prevzela sama, ker se ni pravočasno seznanila s tem, da je meldonium po novem na seznamu nedovoljenih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.