Šport
14 ogledov

Mercedes bo predstavljen v Jerezu

rosberg hamilton EPA
Moštvo formule 1 Mercedes, ki je v prejšnji sezoni osvojilo tako vozniški kot konstruktorski naslov v svetovnem prvenstvu, bo dirkalnik za sezono 2015 predstavilo šele prvi dan testiranj v španskem Jerezu 1. februarja.

Nemška ekipa je danes sporočila, da bodo bolid W06 predstavili pred testiranji na socialnih omrežjih. Na testiranjih bo nato novo srebrno puščico prvi preizkusil svetovni podprvak Nico Rosberg, ki bo opravil dva testna dneva, dva pa bosta rezervirana za svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

"Vemo, da so pozimi vsi trdo delali, da bi nas ujeli. Prepričan sem, da imajo vsi veliko željo, zato smo tudi mi pozorno gradili za prihodnost. Radi bi uporabili vse dobro, kar je bilo narejenega v letu 2014," je pred predstavitvijo novega dirkalnika dejal vodja Mercedesove ekipe Toto Wolff.

Mercedes bosta vsaj pri predstavitvi novega bolida prehitela McLaren in Ferrari. Britanci predstavitev načrtujejo 29. januarja, Italijani pa dan pozneje. Za zdaj pa so vse velike ekipe "prehiteli" pri Force Indii. Sporočili so, da bodo tančice z novega dirkalnika VJM09 odstranili že ta teden, prizorišče pa bo - čeprav bo seveda ob spletnem prenosu ogled možen po vsem svetu - muzej Soumaya v Ciudad de Mexicu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.