Šport
84 ogledov

Mezgec tretji v četrti etapi

Nacer Bouhanni, John Degenkolb EPA
Nacer Bouhanni (Cofidis) je zmagovalec četrte etape na kriteriju Dauphine. Za las je za njim zaostal Luka Mezgec (Giant – Alpecin), ki je osvojil tretje mesto.

Četrta etapa kriterija Dauphine je bila z 228 kilometri tudi najdaljša na letošnji dirki. Že po zgolj treh kilometrih sta napadla Martijn Keizer ter Tosh van der Sande. Privozila sta si že prednost večjo od osmih minut, nato pa je narekovanje tempa prevzela ekipa BMC, ki ima v svojih vrstah tudi oba vodilna v skupnem seštevku, Rohana Dennisa ter Tejaya van Garderena.

Trinajst kilometrov pred ciljem je bil ujet van der Sande, nato pa je napadel Tim Wellens, ki je prehitel Keizerja ter povedel v etapi. Toda tri kilometre pred ciljem je bil tudi sam ujet. Zadnji, ki je poizkusil z napadom, je bil Tony Gallopin, a se tudi njemu ni izšlo. O zmagovalcu je tako odločil sprint, kjer se je znova za najmočnejšega izkazal Nacer Bouhanni, ki je tako dobil obe etapi, ki sta se končali s sprintom. Za las sta za njim zaostala Jonas van Genechten (IAM Cycling) ter Luka Mezgec. V samem zaključku je bil slednji celo najmočnejši, a je bil predolgo zaprt ter ni uspel napasti pravočasno. Kristijan Koren je etapo končal na 24. mestu.

"Moji moštveni kolegi so danes naredili izjemno delo in mi pripravili lepo izhodišče za sprint še pred zadnjim vzponom. Tam se je glavnina razcepila in do konca sem lahko kolesaril bolj sproščeno ter se v miru pripravil na zaključek. Zadnja dva kilometra sta bila zelo naporna, kajti nobena od ekip ni hotela prevzeti odgovornosti. Imel sem dober položaj za sprint ves čas, a sem ga 400 metrov pred ciljem izgubil. Moral sem nadoknaditi izgubljeno in po dobrih zadnjih 200 metrih moram biti z današnjim tretjim mestom zadovoljen," je po etapi dejal Mezgec.

Rumeno majico še vedno nosi Dennis, na drugem mestu brez časovnega zaostanka je njegov moštveni kolega van Garderen, tretje mesto pa si s štirimi sekundami zaostanka deli pet kolesarjev Astane. Med njimi je tudi Vincenzo Nibali. Chris Froome (Sky) zaostaja za 35 sekund. Skupno je zdaj Mezgec na 82. mestu, za vodilnim zaostaja štiri minute in dve sekundi, Koren je 109. s pribitkom 8:27 minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.