Šport
22 ogledov

''Milijonarji se prerekajo z milijarderji''

Član Avangarda iz Omska Jaromir Jagr je bil v slogu priimka glavni lovec na Amer Žurnal24 main
Češki hokejist Jaromír Jágr bo do konca lockouta v ligi NHL branil barve domačega kluba HC Kladno. Zvezdnik Dallas Starsov se tako vrača v rojstni kraj, kjer je že igral v času lockouta v sezoni 2004.

Vrnitev Jaromíra Jágra v češki hokejski klub je pospremilo 16 tisoč obiskovalcev, ki so si ogledali obračun Kladna in Slavie, ki ga je s 3:2 dobila slednja. Jágr je na tekmi prispeval asistenco.

Tomas Plekanec | Avtor: EPA EPA
''Žalosten sem, da se je to zgodilo,'' je o trenutnem stanju v ligi NHL povedal Jágr. ''Žalosten sem zato, ker nimam več veliko tekem pred seboj, vendar razumem, da gre za prihodnost hokeja,'' je dodal Čeh, ki je prepričan, da z lockoutom ne bo pridobil nihče. ''Vsi bodo na slabšem - igralci, lastniki in navijači. Mislim, da gre hokej v pravo smer, vendar je težko, če se milijonarji prerekajo z milijarderji,'' je povedal Jágr, ki je eden izmed mnogih igralcev, ki so čas do začetka sezone v severnoameriški ligi izkoristili za igranje v nižjeligaških klubih.

''Vem, da se bo veliko igralcev vrnilo v nekdanje klube, kjer so se naučili igrati,'' je povedal 40-letnik, ki je lani odkupil večinsko lastništvo nad češkim klubom in uvedel temeljite spremembe; med drugim je priskrbel novo prizorišče za trening in spremenil ime ter logo ekipe. ''Če ne bi bilo njega, v tem mestu ne bi bilo hokeja,'' je povedal Tomas Plekanec, ki se je prav tako vrnil v Kladno, sicer pa zastopa barve Montreal Canadiensov. ''To je nekaj posebnega zame in prebivalce Kladna. Nihče do sedaj ni razprodal arene in nam je to uspelo nocoj,'' je zaključil Jágr, ki je prvo tekmo pred domačimi navijači odigral v praški O2 areni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.