Šport
5034 ogledov

Mladi kolesar umrl tik pred pregledom srca

Joren Touquet Reševalni pas/Twitter
Dan pred začetkom dirke po Sloveniji je kolesarski svet obšla žalostna novica.

Med dopustom na Kanarskih otokih je v začetku tedna umrl belgijski kolesar Joren Touquet, star je bil 26 let. Vzrok smrti je srčni zastoj, je v torek poročala spletna stran Kw.knack.be.

Tadej Pogačar Po Sloveniji Šport Prvi favorit mladi Slovenec

Touquet je bil član belgijske ekipe Decock-Van Eyck- Devos Capoen, po zdravniškem pregledu v aprilu so mu odsvetovali nadaljnje udejstvovanje v tekmovalnem športu. Pri pregledu so namreč ugotovili, da ima težave s srčno zaklopko.

Po vrnitvi iz Španije, kjer je dopustoval z dekletom, bi se moral Touquet spet oglasiti pri zdravnikih in opraviti dodatne preglede, po vsej verjetnosti bi se podvrgel operaciji.

Touquet je leta 2017 slavil na dirki po Westhoeku, nanizal je še nekaj zmag na enodnevnih dirkah kontinentalne serije. Lani je bil osmi na belgijskem amaterskem državnem prvenstvu.

Kolesar iz Wevelgema v Zahodni Flandriji je bil v preteklosti član profesionalnih ekip Vérandas Willems in Superano Ham-Isorex-Tarteletto.

Geraint Thomas Kakšna smola Šport Po Froomu v bolnišnici končal tudi njegov naslednik

Touquet je bil leta 2015 v moštvu Vérandas Willems klubski kolega vrstnika in rojaka Daana Myngheerja. Slednji je leto zatem, po prestopu v ekipo Roubaix–Lille Métropole, umrl zaradi srčnega zastoja sredi prve etape dirke Critérium International na Korziki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice