Šport
601 ogledov

Koleno ni zdržalo

Tom Dumoulin
Vrste pelotona na kolesarski dirki kriterij Dauphine, ki pomeni generalko za julijski Tour, se iz dneva v dan krčijo.

Med zadnjimi, ki so predčasno izstopili iz karavane, je Tom Dumoulin. Nizozemec, član moštva Sunweb, se že od padca na dirki po Italiji muči s poškodbo kolena. Zaradi bolečin se je odločil, da bo začasno odložil kolo.

Dumoulin je že pred začetkom kriterija Dauphine tožil nad poškodbo kolena, zaradi katere je moral na Giru odstopiti. A je na tej generalki za dirko po Franciji vseeno nastopil, da bi preizkusil, kako se bo obneslo koleno.

"V mojem kolenu je še vedno tekočina, hrustanec je poškodovan," je klavrno zdravstveno stanje pred francosko dirko Dauphine predstavil kolesar Sunweba, ki je pred dvema letoma v Milanu osvojil rožnato majico za naslov skupnega zmagovalca Gira, nato pa je v Bergenu osvojil še naslov svetovnega cestnega prvaka v kronometru.

"Za mano je sicer kar soliden teden, znova sem se spravil v tisti pravi tekmovalni ritem," je povedal Dumoulin, ki je sredino vožnjo na čas končal na tretjem mestu. Nadaljnjemu preizkusu vzdržljivosti pa se je uprlo njegovo telo.

"Po včerajšnji najdaljši etapi sem se počutil dobro, ponoči pa se je ponovilo nelagodje v kolenu. Zato sem se odločil za počitek, saj bo kakršno koli pretiravanje le poslabšalo stanje. Ko bom čutil, da bo koleno pripravljeno, pa se bom lotil sklopa kakovostnih višinskih priprav," je za spletno stran cyclingnews.com povedal 28-letni Nizozemec, ki je letošnji krog po Italiji končal predčasno z odstopom v peti etapi, potem ko se je v četrti zapletel v padec in etapo končal z okrvavljenim kolenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice